Lahjoita
Sininauhasäätiössä on tarjolla monenlaista vapaaehtoistyötä asunnottomien, maahanmuuttajien tai vaikeassa elämäntilanteessa olevien ihmisten parissa.

Vapaaehtoisten koulutus ja virkistyminen

Vaparitiimille on tarjolla tukea ja virkistystoimintaa. Kahvikupin äärellä on mukava jakaa vapaaehtoistyön ilot ja haasteet.

Tarjoamme vapaaehtoisillemme tukea, yhteisöllisyyttä ja aktiivista toimintaa

Haluatko vaihtaa ajatuksia muiden vapaaehtoisten kanssa? Saada tukea mieltä askarruttaviin asioihin? Tutustua paremmin muihin vapaaehtoisiin ja vapaaehtoistoiminnan ohjaajaan? Tule mukaan vapaaehtoisten kuukausitapaamisiin ja virkistyspäiviin!

Vapaaehtoisten kuukausitapaamiset järjestetään aina kuun ensimmäisenä tiistaina. Mukana menossa vapaaehtoistoiminnan ohjaajan lisäksi myös kuukausittain vaihtuva vieras! Tule mukaan kuulemaan vapaaehtoistyön ajankohtaisista asioista ja uusista tuulista tai syventämään tietouttasi Sininauhasäätiön toiminnasta.

Uusi vapaaehtoinen? Löydät tietoa perehdytyksistä kohdasta uusien vapaaehtoisten perehdytykset.

Vapaaehtoisten kuukausitapaamiset

  • Tiistaina 6.10. kello 17-18.30, osoitteessa Mäkelänkatu 50. Myös etäosallistumismahdollisuus.
    • Vieraana Elämänlaatu ry, joka järjestää koulutuksen maahanmuuttajapalveluista ja toimeentulotuesta.

Koulutukset

  • Keskiviikkona 14.10. kello 13-14. Koulutus järjestetään etänä.
    • Aiheena TE-palvelut

Ilmoittautumalla vapaaehtoistoiminnan ohjaajalle (elina.tiensuu@sininauhasaatio.fi) saat linkin, jota kautta pääset osallistumaan etätapaamiseen. Osallistumista varten tarvitset älylaitteen ja internet-yhteyden.

 Lue, miltä vaapaaehtoisten kuukausitapaaminen näyttää vapaaehtoisen silmin:

“Vapaaehtoisten kuukausitapaamisissa jaetaan ajankohtaista tietoa toiminnasta hyvin lämpimässä ja osittain jopa humoristisessa ilmapiirissä. Tapaaminen pitää ajankohtansa kuukauden ensimmäisenä tiistaina. Koronapandemian aikana myös etäosallistuminen on mahdollista.

Tapaamisessa keskustellaan usein myös vapaaehtoistyön luonteesta

“Vapaaehtoisena oleminen on arvokas apu ja siihen kykenee vaikka kuka. Läsnäolo on koko homman kulmakivi, eikä itseltä tarvitse löytyä mitään sen suurempia elämän viisauksia, jotta toista voisi kuunnella. Vapaaehtoisena oloa voi kokeilla vaikka yhden päivän verran ja sekin olisi jo itsessään kallisarvoista.”

Tervetuloa mukaan Sininauhasäätiön vapaaehtoisten kuukausitapaamiseen joka kuun ensimmäisenä tiistaina. Kuukausitapaamisessa pääset oppimaan uutta, kuulemaan ajankohtaista tietoa sekä tapaamaan muita vapaaehtoisia ja Sininauhasäätiön työntekijöitä.