Lahjoita
Sininauhasäätiössä on tarjolla monenlaista vapaaehtoistyötä asunnottomien, maahanmuuttajien tai vaikeassa elämäntilanteessa olevien ihmisten parissa.

Vapaaehtoisten koulutus ja virkistyminen

Vaparitiimille on tarjolla tukea ja virkistystoimintaa. Kahvikupin äärellä on mukava jakaa vapaaehtoistyön ilot ja haasteet.

Tarjoamme vapaaehtoisillemme tukea, yhteisöllisyyttä ja aktiivista toimintaa

Haluatko vaihtaa ajatuksia muiden vapaaehtoisten kanssa? Saada tukea mieltä askarruttaviin asioihin? Tutustua paremmin muihin vapaaehtoisiin ja vapaaehtoistoiminnan ohjaajaan? Tule mukaan vapaaehtoisten kuukausitapaamisiin ja virkistyspäiviin!

Vapaaehtoisten kuukausitapaamiset järjestetään aina kuun ensimmäisenä tiistaina. Tule mukaan kuulemaan vapaaehtoistyön ajankohtaisista asioista ja uusista tuulista tai syventämään tietouttasi Sininauhasäätiön toiminnasta.

Uusi vapaaehtoinen? Löydät tietoa perehdytyksistä kohdasta uusien vapaaehtoisten perehdytykset.

Vapaaehtoisten kuukausitapaamiset ja virkistyspäivät

  • Tiistaina 2.11. kello 17 alkaen: Asunto ensin -koulutus
  • Pe 17.12. kello 16 alkaen: pikkujoulut

Kevät 2022

  • Ke 12.1 klo 17-19 Aihe: Ylitse appi koulutus
  • Ke 9.2 klo 17-19. Aihe: Ratkaisukeskeisyys ja tunnesäätely
  • Ke 9.3 klo 17-19: Aihe: Vapaaehtoistyön merkitys
  • Ke 13.4 klo 17-19
  • Ke 11.5 klo 17-19
  • Pe 17.6 Vapaaehtoisten virkistyspäivä

 Lue, miltä vaapaaehtoisten kuukausitapaaminen näyttää vapaaehtoisen silmin:

“Vapaaehtoisten kuukausitapaamisissa jaetaan ajankohtaista tietoa toiminnasta hyvin lämpimässä ja osittain jopa humoristisessa ilmapiirissä. Tapaaminen pitää ajankohtansa kuukauden ensimmäisenä tiistaina. Koronapandemian aikana myös etäosallistuminen on mahdollista.

Tapaamisessa keskustellaan usein myös vapaaehtoistyön luonteesta

“Vapaaehtoisena oleminen on arvokas apu ja siihen kykenee vaikka kuka. Läsnäolo on koko homman kulmakivi, eikä itseltä tarvitse löytyä mitään sen suurempia elämän viisauksia, jotta toista voisi kuunnella. Vapaaehtoisena oloa voi kokeilla vaikka yhden päivän verran ja sekin olisi jo itsessään kallisarvoista.”

Tervetuloa mukaan Sininauhasäätiön vapaaehtoisten kuukausitapaamiseen. Kuukausitapaamisessa pääset oppimaan uutta, kuulemaan ajankohtaista tietoa sekä tapaamaan muita vapaaehtoisia ja Sininauhasäätiön työntekijöitä.