Lahjoita
Sininauhasäätiössä on tarjolla monenlaista vapaaehtoistyötä asunnottomien, maahanmuuttajien tai vaikeassa elämäntilanteessa olevien ihmisten parissa.

Vapaaehtoisena Sininauhasäätiössä

Aina on toivoa, kun joku välittää.

Tervetuloa mukaan Sininauhasäätiön vapaaehtoistoimintaan!

Sininauhasäätiön vapaaehtoiset tavoittavat viikottain jopa satoja asunnottomia ja asunnottomuuden uhan alla eläviä. Vapaaehtoisten antama tuki ja apu on korvaamatonta haavoittuvaisessa asemassa oleville asiakkaillemme. Jokainen vapaaehtoinen tekee vapaaehtoistyötä itselleen sopivassa tahdissa omien mielenkiinnon kohteidensa mukaisesti. Joku käy viikottain avustamassa kynnyksettömässä päiväkeskuksessa, toinen osallistuu kerran vuodessa Asunnottomien yön järjestämiseen.

Tarjoamme uusille vapaaehtoisille perehdytyksen Sininauhasäätiöön ja sen toimintaan. Perehdytyksen jälkeen olet valmis siirtymään varsinaisiin vapaaehtoistyön tehtäviin kentälle. Työntekijämme pitävät huolen, että saat tarpeelliset tiedot ja taidot eri tehtävien suorittamista varten. Jokainen vapaaehtoinen allekirjoittaa vapaaehtoistyösopimuksen, ja on vakuutettu vapaaehtoistyötä tehdessään. Saat vapaaehtoistyöstäsi todistuksen ja roppakaupalla arvokasta kokemusta.

Sininauhasäätiössä voit toimia vapaaehtoisena Helsingissä, Vantaalla, Tuusulassa tai Keravalla. Tervetuloa tutustumaan Sininauhasäätiön vapaaehtoistoimintaan!

Juuri nyt etsimme vapaaehtoisia Katu ei ole koti-hyväntekeväisyyskampanjaamme!

Ilmoittaudu mukaan Katu ei ole koti-kampanjan ennakkoiltaan Vantaan Clarion hotelliin ti 22.9. klo 18-19 niin kuulet, kuinka voimme yhdessä auttaa kodittomia nuoria tänä syksynä! Lisätiedot kampanjasta artikkelissa Tule mukaan Sininauhasäätiön varainhankintakampanjaan!

Täytäthän ilmoittautumislomakkeen, jos olet tulossa paikan päälle Clarion hotelliin!

Sininauhasäätiön vapaaehtoisena voit

 • Avustaa kynnyksettömissä päiväkeskuksissa. Voit auttaa keittiössä, istuskella asiakkaiden kanssa kahvilla ja pelailla pelejä. Tärkein tehtäväsi on kuunteleminen ja ajan antaminen asiakkaille.
 • Toimia harrastuskaverina. Harrastusryhmä Toiminta torstai kutsuu uusia vapaaehtoisia mukaan keilaamaan, leffaan tai vaikka teatteriin. Tule viettämään laatuaikaa asiakkaidemme kanssa!
 • Toimia kaverina. Kuten sinä ja minä, myös asiakkaamme kaipaavat joskus juttuseuraa ja tukea arkisiin haasteisiin. Ryhdy kaveriksi ja tarjoa kahdenkeskistä tukea sitä tarvitsevalle.
 • Ohjata harrastekerhoja. Osaatko jotain, mitä voisit opettaa muille? Haluaisitko puuhailla toisten kanssa jotain mukavaa? Tule ohjaamaan vaikkapa kokkikerhoja, taidepajoja tai ompelukerhoja asiakkaillemme!
 • Avustaa vaatelahjoitusten lajittelussa. Kuten kaikki kirpparit, myös meidän kirpparimme tarvitsee aktiivisia järjestelijöitä. Tule mukaan lajittelemaan, tuunaamaan ja korjaamaan lahjoitusvaatteita! Kirppari on auki ma-la kello 11-15, keskiviikkoisin on myös iltapäivystys kello 16-19.
 • Avustaa  tapahtumissa. Tule mukaan jakamaan esitteitä, tarjoilemaan kahvia ja kertomaan vapaaehtoistyöstäsi muille!
 • Avustaa varainhankinnan tehtävissä. Mietitkö ikinä, miten saamme lahjoittajia? Älä mieti enää, vaan tule mukaan varainhankinnan tempauksiin!
 • Toimia muuttoapuna. Kuten me kaikki, myös Sininauhan asiakkaat tarvitsevat ajoittain muuttoapua. Tule siis hoitamaan päivän hyötyliikunnat kerralla ja auta asiakkaitamme muutoissa!
 • Toimia asumisen tukena. Kaikki asiakkaamme eivät ole vielä ehtineet tutustua suomalaisiin asuinkäytänteisiin. Tule asumisen tukihenkilöksi juuri Suomeen muuttaneelle maahanmuuttajalle ja auta vieraaseen kulttuuriin sopeutumisessa.

Ajankohtaiset vapaaehtoistehtävät löydät kohdasta tulevat vapaaehtoistehtävät. Huomioithan, että asiakastyö, eli vapaaehtoistyö asiakkaidemme parissa esimerkiksi päiväkeskuksissa ja asumisyksiköistä on mahdollista vain yli 18-vuotiaille. Vinkkejä perheiden yhteiseen sekä lasten ja nuorten vapaaehtoistyöhön löytyy tämän sivun alalaidasta.

Ilmoitathan meille tekemäsi vapaaehtoistyön tunnit vapaaehtoistyön tuntilomakkeella. Vapaaehtoisena olet mukana tekemässä arvokasta työtä syrjäytymisen vähentämiseksi. Kiitos, että välität!

Kunnioitamme yksityisyyttäsi. Lue lisää tietosuojakäytännöistämme:Henkilötietojen käsittelyyn liittyvät käytäntömme

Ilmoittaudu vapaaehtoistyön rekisteriin.

Anna palautetta vapaaehtoistoiminnasta puolivuosittaiskyselyyn vastaamalla.

Lisätietoa uusien vapaaehtoisten perehdytyksistä: Koulutus- ja infotilaisuudet

Haluatko tehdä vapaaehtoistyötä kotoa käsin? Vai kenties oman perheen kanssa? Tässä muutama vinkki:

 • Tehkää ympäristökierroksia naapurustossanne. Myös Sininauhan asiakkaat tekevät säännöllisesti ympäristökierroksia. Tarkoituksena on kerätä maassa lojuvat roskat pois, mutta ympäristökierros on myös hyvä tilaisuus ihailla luontoa.
 • Tehkää villasukkia kotona. Kodittomat ihmiset tarvitsevat talvella lämpimät sukat.
 • Kerätkää lahjoituksina hyväkuntoisia kävelykenkiä asiakkaitamme varten ja tuokaa ne arkisin kello 11-15 välisenä aikana Mäkelänkadulle.
 • Askarrelkaa yhdessä onnittelukortteja. Näitä työntekijämme voivat antaa asiakkaille merkki- ja juhlapäivien aikana. Sillä, että joku muistaa juuri sinua on suuri vaikutus hyvinvointiin.
 • Etsikää nurkista hyväkuntoista elektroniikkaa ja lahjoittakaa vanhat, mutta hyväkuntoiset puhelimet ja tietokoneet meille. Jokaisella on oikeus pitää yhteyttä sukulaisiin ja ystäviin.
 • Järjestäkää yhdessä lipaskeräys ja lahjoittakaa kerätyt varat asiakkaidemme hyväksi. Lisätietoja lipaskeräyksen järjestämisestä saa varainhankinnan päälliköltä Soilelta (soile.bar-yosef@sininauhasaatio.fi).
 • Ole mukana yhteiskunnallisessa vaikuttamisessa ja tiedon jakamisessa. Ideoi, kirjoita, valokuvaa tai videoi some-postauksia, jotka liittyvät Sininauhasäätiön toimintaan.
 • Ilmianna meille maksutonta harrastustoimintaa. Asiakkaamme kaipaavat lisää vapaa-ajanviettomahdollisuuksia.

Ota yhteyttä:

Elina Tiensuu

Vapaaehtoistyön ohjaaja

Puh. 044 731 0082