Lahjoita
Sininauhasäätiössä on tarjolla monenlaista vapaaehtoistyötä asunnottomien, maahanmuuttajien tai vaikeassa elämäntilanteessa olevien ihmisten parissa.

Vapaaehtoisena Sininauhasäätiössä

Aina on toivoa, kun joku välittää.

Tervetuloa mukaan Sininauhasäätiön vapaaehtoistoimintaan!

Sininauhasäätiön vapaaehtoiset tavoittavat viikottain jopa satoja asunnottomuutta kokevia ja asunnottomuuden uhan alla eläviä ihmisiä. Vapaaehtoisten antama tuki ja apu on korvaamatonta haavoittuvaisessa asemassa oleville asiakkaillemme. Jokainen vapaaehtoinen tekee vapaaehtoistyötä itselleen sopivassa tahdissa omien mielenkiinnon kohteidensa mukaisesti. Joku käy viikottain avustamassa kynnyksettömässä päiväkeskuksessa, toinen osallistuu kerran vuodessa Asunnottomien yön järjestämiseen.

Tarjoamme uusille vapaaehtoisille perehdytyksen Sininauhasäätiöön ja sen toimintaan. Perehdytyksen jälkeen olet valmis siirtymään varsinaisiin vapaaehtoistyön tehtäviin kentälle. Työntekijämme pitävät huolen, että saat tarpeelliset tiedot ja taidot eri tehtävien suorittamista varten. Jokainen vapaaehtoinen allekirjoittaa vapaaehtoistyösopimuksen, ja on vakuutettu vapaaehtoistyötä tehdessään. Saat vapaaehtoistyöstäsi todistuksen ja roppakaupalla arvokasta kokemusta.

Sininauhasäätiössä voit toimia vapaaehtoisena Helsingissä, Vantaalla, Tuusulassa, Keravalla tai Turussa. Tervetuloa tutustumaan Sininauhasäätiön vapaaehtoistoimintaan!

Sininauhasäätiön vapaaehtoisena voit

 • Toimia harrastuskaverina. Harrastusryhmä Toiminta torstai kutsuu uusia vapaaehtoisia mukaan keilaamaan, leffaan tai vaikka teatteriin. Tule viettämään laatuaikaa asiakkaidemme kanssa!
 • Toimia kaverina. Kuten sinä ja minä, myös asiakkaamme kaipaavat joskus juttuseuraa ja tukea arkisiin haasteisiin. Ryhdy kaveriksi ja tarjoa kahdenkeskistä tukea sitä tarvitsevalle.
 • Ohjata harrastekerhoja. Osaatko jotain, mitä voisit opettaa muille? Haluaisitko puuhailla toisten kanssa jotain mukavaa? Tule ohjaamaan vaikkapa kokkikerhoja, taidepajoja tai ompelukerhoja asiakkaillemme!
 • Avustaa vaatelahjoitusten lajittelussa. Kuten kaikki kirpparit, myös meidän kirpparimme tarvitsee aktiivisia järjestelijöitä. Tule mukaan lajittelemaan, tuunaamaan ja korjaamaan lahjoitusvaatteita! Kirppari on auki ma-la kello 11-15, keskiviikkoisin on myös iltapäivystys kello 16-19.
 • Avustaa  tapahtumissa. Tule mukaan jakamaan esitteitä, tarjoilemaan kahvia ja kertomaan vapaaehtoistyöstäsi muille!
 • Avustaa varainhankinnan tehtävissä. Mietitkö ikinä, miten saamme lahjoittajia? Älä mieti enää, vaan tule mukaan varainhankinnan tempauksiin!
 • Toimia muuttoapuna. Kuten me kaikki, myös Sininauhan asiakkaat tarvitsevat ajoittain muuttoapua. Tule siis hoitamaan päivän hyötyliikunnat kerralla ja auta asiakkaitamme muutoissa!
 • Toimia asumisen tukena ja kaverina asuntonäytöillä. Kaikki asiakkaamme eivät ole vielä ehtineet tutustua suomalaisiin asuinkäytänteisiin. Tule asumisen tukihenkilöksi juuri Suomeen muuttaneelle maahanmuuttajalle ja auta vieraaseen kulttuuriin sopeutumisessa.
 • Avustaa kynnyksettömissä päiväkeskuksissa. Voit auttaa keittiössä, istuskella asiakkaiden kanssa kahvilla ja pelailla pelejä. Tärkein tehtäväsi on kuunteleminen ja ajan antaminen asiakkaille.

Ajankohtaiset vapaaehtoistehtävät löydät kohdasta tulevat vapaaehtoistehtävät. Huomioithan, että asiakastyö, eli vapaaehtoistyö asiakkaidemme parissa esimerkiksi päiväkeskuksissa ja asumisyksiköistä on mahdollista vain yli 18-vuotiaille. Vinkkejä perheiden yhteiseen sekä lasten ja nuorten vapaaehtoistyöhön löytyy tämän sivun alalaidasta.

Ilmoita tehdyt tunnit täällä: vapaaehtoistyön tuntilomakkeella.

Vapaaehtoisena olet mukana tekemässä arvokasta työtä syrjäytymisen vähentämiseksi. Kiitos, että välität!

Kunnioitamme yksityisyyttäsi. Lue lisää tietosuojakäytännöistämme:Henkilötietojen käsittelyyn liittyvät käytäntömme

Ilmoittaudu vapaaehtoistyön rekisteriin.

Lisätietoa uusien vapaaehtoisten perehdytyksistä: Koulutus- ja infotilaisuudet

Haluatko tehdä vapaaehtoistyötä kotoa käsin? Vai kenties oman perheen kanssa? Tässä muutama vinkki:

 • Tehkää ympäristökierroksia naapurustossanne. Myös Sininauhan asiakkaat tekevät säännöllisesti ympäristökierroksia. Tarkoituksena on kerätä maassa lojuvat roskat pois, mutta ympäristökierros on myös hyvä tilaisuus ihailla luontoa.
 • Tehkää villasukkia kotona. Kodittomat ihmiset tarvitsevat talvella lämpimät sukat.
 • Kerätkää lahjoituksina hyväkuntoisia kävelykenkiä asiakkaitamme varten.
 • Askarrelkaa yhdessä onnittelukortteja. Näitä työntekijämme voivat antaa asiakkaille merkki- ja juhlapäivien aikana. Sillä, että joku muistaa juuri sinua on suuri vaikutus hyvinvointiin.
 • Etsikää nurkista hyväkuntoista elektroniikkaa ja lahjoittakaa vanhat, mutta hyväkuntoiset puhelimet ja tietokoneet meille. Jokaisella on oikeus pitää yhteyttä sukulaisiin ja ystäviin.
 • Järjestäkää yhdessä lipaskeräys ja lahjoittakaa kerätyt varat asiakkaidemme hyväksi. Lisätietoja lipaskeräyksen järjestämisestä saa varainhankinnan päälliköltä Soilelta (soile.bar-yosef@sininauhasaatio.fi).
 • Ole mukana yhteiskunnallisessa vaikuttamisessa ja tiedon jakamisessa. Ideoi, kirjoita, valokuvaa tai videoi some-postauksia, jotka liittyvät Sininauhasäätiön toimintaan.
 • Ilmianna meille maksutonta harrastustoimintaa. Asiakkaamme kaipaavat lisää vapaa-ajanviettomahdollisuuksia.

Ota yhteyttä:

Sininauhasäätiö kuvake, sydämen muotoinen nauha, jonka sisällä on sininen talo.

Siiri Pakkala

Vapaaehtoistyön ohjaaja

Puh. 050 563 4251
Sininauhasäätiö kuvake, sydämen muotoinen nauha, jonka sisällä on sininen talo.

Sirpa Palokangas

Vapaaehtoistyön ohjaaja

Puh. 050 443 0646