Lahjoita
Sininauhasäätiössä on tarjolla monenlaista vapaaehtoistyötä asunnottomien, maahanmuuttajien tai vaikeassa elämäntilanteessa olevien ihmisten parissa.

Uusien vapaaehtoisten perehdytykset

Aktiivinen vapaaehtoistyöntekijöidemme joukko tapaa säännöllisesti kouluttautuen ja virkistyen.

Sininauhasäätiön vapaaehtoistyö kutsuu!

Järjestämme vapaaehtoistyön  perehdytyksiä säännöllisesti. Niissä kuulet lisää Sininauhasäätiöstä,  vapaaehtoistyön periaatteista ja pelisäännöistä sekä itse vapaaehtoistyön tehtävistä. Osallistuminen ei vaadi toimintaan sitoutumista, mutta se antaa sinulle mahdollisuuden miettiä, miksi haluat auttaa ja mitä haluat tehdä.

Emme tietenkään oleta, että tunnin mittaisen perehdytyksen jälkeen olet täysin valmis kohtaamaan asunnottomuus-, mielenterveys- ja päihdetyön haasteet. Siksi päiväkeskustemme ja asumisyksiköidemme henkilökunta on koulutettu ohjeistamaan ja opastamaan vapaaehtoisia käytännön työhön yksiköiden arjessa.

Sininauhasäätiön henkilökunta vastaa mielellään kysymyksiin, ohjeistaa ja antaa tukea. Suurin voimavara vapaaehtoisille ovat kuitenkin Sininauhasäätiön asiakkaat, sillä he tietävät vapaaehtoistyön arvon ja jakavat mielellään arkensa vapaaehtoistemme kanssa. Älä siis huoli, vaikket heti löytäisi paikkaasi päiväkeskuksen tai asumisyksikön arjessa – asiakkaamme kyllä ottavat sinut avosylin vastaan ja ohjaavat sinut antamaan aikaasi pyyteettömästi.

Lue lisää, mitä voit tehdä vapaaehtoisena Sininauhasäätiössä.

Korona-aika on tuonut muutoksia uusien vapaaehtoisten perehdytyksiin

Uusien vapaaehtoisten perehdytyksiä järjestetään sekä etäyhteyden välityksellä että lähitapaamisina Mäkelänkatu 50:ssä.  Jos olet kiinnostunut liittymään vapaaehtoistemme joukkoon, ilmoittaudu Sininauhasäätiön vapaaehtoisten rekisteriin. Vapaaehtoistoiminnan ohjaaja ottaa sinuun yhteyttä ja sopii kanssasi perehtymisajan.

Ota yhteyttä:

Elina Tiensuu

Vapaaehtoistyön ohjaaja

Puh. 044 731 0082