Lahjoita
Sininauhasäätiössä on tarjolla monenlaista vapaaehtoistyötä asunnottomien, maahanmuuttajien tai vaikeassa elämäntilanteessa olevien ihmisten parissa.

Vapaaehtoistyö

Haluatko auttaa heikossa elämäntilanteessa olevia ja samalla saada tärkeää työkokemusta ja uusia verkostoja? Tule mukaan Sininauhasäätiön vapaaehtoistyöhön!

Vapaaehtoistyö

Tervetuloa mukaan Sininauhasäätiön vapaaehtoistoimintaan!

Sininauhasäätiön vapaaehtoiset tavoittavat viikottain jopa satoja asunnottomuutta kokevia ja asunnottomuuden uhan alla eläviä ihmisiä. Vapaaehtoisten antama tuki ja apu on korvaamatonta haavoittuvaisessa asemassa oleville asiakkaillemme. Jokainen vapaaehtoinen tekee vapaaehtoistyötä itselleen sopivassa tahdissa omien mielenkiinnon kohteidensa mukaisesti. Joku käy viikottain avustamassa kynnyksettömässä päiväkeskuksessa, toinen osallistuu kerran vuodessa Asunnottomien yön järjestämiseen.

Tarjoamme uusille vapaaehtoisille perehdytyksen Sininauhasäätiöön ja sen toimintaan. Perehdytyksen jälkeen olet valmis siirtymään varsinaisiin vapaaehtoistyön tehtäviin kentälle. Työntekijämme pitävät huolen, että saat tarpeelliset tiedot ja taidot eri tehtävien suorittamista varten. Jokainen vapaaehtoinen allekirjoittaa vapaaehtoistyösopimuksen, ja on vakuutettu vapaaehtoistyötä tehdessään. Saat vapaaehtoistyöstäsi todistuksen ja roppakaupalla arvokasta kokemusta.

Sininauhasäätiössä voit toimia vapaaehtoisena Helsingissä, Vantaalla, Tuusulassa, Keravalla tai Turussa. Tervetuloa tutustumaan Sininauhasäätiön vapaaehtoistoimintaan!

 

Sininauhasäätiön vapaaehtoisena voit

  • Avustaa kynnyksettömissä päiväkeskuksissa. Voit auttaa keittiössä, istuskella asiakkaiden kanssa kahvilla ja pelailla pelejä. Tärkein tehtäväsi on kuunteleminen ja ajan antaminen asiakkaille.
  • Toimia harrastuskaverina. Harrastusryhmä Toiminta torstai kutsuu uusia vapaaehtoisia mukaan keilaamaan, leffaan tai vaikka teatteriin. Tule viettämään laatuaikaa asiakkaidemme kanssa!
  • Toimia kaverina. Kuten sinä ja minä, myös asiakkaamme kaipaavat joskus juttuseuraa ja tukea arkisiin haasteisiin. Ryhdy kaveriksi ja tarjoa kahdenkeskistä tukea sitä tarvitsevalle.
  • Ohjata harrastekerhoja. Osaatko jotain, mitä voisit opettaa muille? Haluaisitko puuhailla toisten kanssa jotain mukavaa? Tule ohjaamaan vaikkapa kokkikerhoja, taidepajoja tai ompelukerhoja asiakkaillemme!
  • Avustaa vaatelahjoitusten lajittelussa. Kuten kaikki kirpparit, myös meidän kirpparimme tarvitsee aktiivisia järjestelijöitä. Tule mukaan lajittelemaan, tuunaamaan ja korjaamaan lahjoitusvaatteita! Kirppari on auki ma-la kello 11-15, keskiviikkoisin on myös iltapäivystys kello 16-19.
  • Avustaa  tapahtumissa. Tule mukaan jakamaan esitteitä, tarjoilemaan kahvia ja kertomaan vapaaehtoistyöstäsi muille!
  • Avustaa varainhankinnan tehtävissä. Mietitkö ikinä, miten saamme lahjoittajia? Älä mieti enää, vaan tule mukaan varainhankinnan tempauksiin!
  • Toimia muuttoapuna. Kuten me kaikki, myös Sininauhan asiakkaat tarvitsevat ajoittain muuttoapua. Tule siis hoitamaan päivän hyötyliikunnat kerralla ja auta asiakkaitamme muutoissa!
  • Toimia asumisen tukena. Kaikki asiakkaamme eivät ole vielä ehtineet tutustua suomalaisiin asuinkäytänteisiin. Tule asumisen tukihenkilöksi juuri Suomeen muuttaneelle maahanmuuttajalle ja auta vieraaseen kulttuuriin sopeutumisessa.

Ajankohtaiset vapaaehtoistehtävät löydät kohdasta tulevat vapaaehtoistehtävät. Huomioithan, että asiakastyö, eli vapaaehtoistyö asiakkaidemme parissa esimerkiksi päiväkeskuksissa ja asumisyksiköistä on mahdollista vain yli 18-vuotiaille. Vinkkejä perheiden yhteiseen sekä lasten ja nuorten vapaaehtoistyöhön löytyy tämän sivun alalaidasta.

Ilmoitathan meille tekemäsi vapaaehtoistyön tunnit vapaaehtoistyön tuntilomakkeella. Vapaaehtoisena olet mukana tekemässä arvokasta työtä syrjäytymisen vähentämiseksi. Kiitos, että välität!

Kunnioitamme yksityisyyttäsi. Lue lisää tietosuojakäytännöistämme:Henkilötietojen käsittelyyn liittyvät käytäntömme

 

Ilmoittaudu vapaaehtoistyön rekisteriin.

Lisätietoa uusien vapaaehtoisten perehdytyksistä: Koulutus- ja infotilaisuudet

Opiskelijana Sininauhasäätiössä

Sininauhasäätiö tekee mielellään yhteistyötä eri alojen opiskelijoiden ja oppilaitosten kanssa. Sininauhasäätiössä pääset kartuttamaan käytännön kokemusta asiakastyössä, suorittamaan ohjattua harjoittelua sekä tekemään opintoihin liittyviä projektitöitä. Sininauhalla on tarjolla jatkuvasti harjoittulupaikkoja sekä eri hankkeissa että vapaaehtoistoiminnan- ja varainhankinnan tiimissä.

Mikäli olet kiinnostunut harjoittelusta tai haluat suorittaa opintoihisi liittyvää projektia meillä, ole rohkeasti yhteydessä joko eri hankkeiden vastuuhenkilöihin tai vapaaehtoistoiminnan ohjaajaan!

Ota yhteyttä:

Sininauhasäätiö kuvake, sydämen muotoinen nauha, jonka sisällä on sininen talo.

Soile Bar-Yosef

Vapaaehtoistoiminnan ja varainhankinnan päällikkö

Puh. 040 637 2900