Lahjoita

Koti kaikille - asukas ensin

Asukkaan ääni esiin! Kehittämis- tutkimis- ja vaikuttamistyötä asunnottomuuden ilmiöistä.

Koti kaikille – asukas ensin

Kehitämme asumispalveluja asiakkaan ääntä kuuntelemalla. Tutkimme asunnottomuuteen liittyviä ilmiöitä ja viestimme niistä eteenpäin työryhmille ja päättäjille. Vaikutamme asenteisiin erityisesti päihde-, mielenterveys, – sekä maahanmuuttajataustaisten asukkaiden asumisen parantamiseksi ja ilmapiirin muuttamiseksi naapurustoissa.

Tapaamme asunnottomia sekä tuetuissa asumispalveluissa asuvia asukkaita yksittäin ja ryhmissä. Toteutamme myös naapurustotyötä. 

Asiakkaiden näkemys toiminnasta

” Koti tai kämppä, miksi sitä kukakin kutsuu tulisi kuulua kaikille. Täällä Suomessa on vaikeata majailla kadulla. Sitä kun jonkin aikaa kiertelee noita katuja, nukkuu milloin missäkin, jos edes saa nukuttua ennen kun vartija tai poliisi tulee ajamaan pois, alkaa nopeasti käytös muuttumaan. Jos on frendejä niin niitten nurkissa voi jonkin aikaa olla. Mikäli ei ole frendejä missä olla on aika pulassa, ei ole muuta mestaa kun yömaja”.

” Se kodin tai kämpän saanti on sulla joka päivä mielessä, mutta eihän sulla ole tietoa mistä sen sais, pitää vetää itsensä niin huonoon kuntoon että pääsee sairaalaan tai vankilaan. Sieltä jeesii sitten voi saada. Pallo kämpän saannista on kokonaan sossulla, ei siinä mitään asunnottomalta kysellä. Kuka nyt sellaisen mielipiteistä edes ois kiinnostunut. Hyvä että kuuntelette ja viette ajatuksiamme eteenpäin”.

Seuraa toimintaamme:

https://www.facebook.com/kotikaikille/

https://twitter.com/kotikaikille

Ota yhteyttä

Sininauhasäätiö kuvake, sydämen muotoinen nauha, jonka sisällä on sininen talo.

Pauliina Liukkonen

Vaikuttamistoiminnan päällikkö

Puh. 044 491 5 475