Lahjoita

Neljä seinää

Koti kaikille -hanke keräsi tuetun asumismuodon asukkaiden tarinoita asunnottomuuden kokemuksista, kodin merkityksestä ja elämän tärkeistä virstanpylväistä.

Neljä seinää

Haastattelun pohjalta tekstiksi muokannut Maija Merimaa

”Mä olin monta vuotta asunnoton. Mä majailin mun mä äidin nurkissa ja sit mä olin varmaan pari vuotta ensisuojassa makuusalin patjamajoituksessa. Se oli kuluttavaa elämää, mä käytin runsaasti päihteitä. Mä käytin niitä ihan liikaa vielä silloinkin kun mä pääsin tähän asumisyksikköön.

Mä aloitin kuntouttavan korvaushoidon asuttuani tässä ensin pari vuotta. Sit pikkuhiljaa myös mun alkoholinkäyttö on vähentynyt, mä käytän nykyään vaan harvakseltaan ja silloinkin kohtuudella. Eli mä oon saanut mun päihdeongelman hallintaan ja oon siihen tosi tyytyväinen.

Tää on koti, tässä on neljä seinää ympärillä. Et onhan se ihan eri juttu kuin ensisuojassa. Siellä oli rauhatonta, eikä siellä ollut yksityisyyttä eikä mitään. Mut nyt mulla on täällä mun tavarat, mä oon saanut valita verhot ja silleen.

Mä oon kuntouttavassa työtoiminnassa ja toivon, että voin jatkaa työelämässä. Tuettuna tai ehkä jopa muutenkin. Mun onni on tää henkilökunta sekä läheiset välit äitiin ja mun tyttöystävään. Ne tukee mua ja on mulle tärkeitä.”