Lahjoita

Asunnonhaku - kohti omaa kotia

Autamme Suomesta oleskeluluvan saaneita asunnonhaussa, muutossa ja asumisen alkuvaiheessa.

Koti Suomessa – mistä asunto?

Mistä löytää ensimmäinen koti Suomessa? Hyvän ja kohtuuhintaisen asunnon löytäminen pääkaupunkiseudulla on vaikeaa. Maahanmuuttajat kohtaavat asuntomarkkinoilla ennakkoluuloja ja heikolla suomen kielen taidolla voi olla hankala päästä vuokranantajan kanssa yhteisymmärrykseen.

Sininauhasäätiön tuki ja tavoittaminen -hankkeessa me autamme asunnonhaussa, muutossa ja asumisen alkuvaiheessa oleskeluluvan Suomesta saaneita henkilöitä, jotka asuvat vielä vastaanottokeskuksessa ja etsivät ensimmäistä kotiaan Suomessa. Kouluttamme vapaaehtoisia asunnonhakuun ja asumisen alkuvaiheen tueksi, jotta elämä Suomessa saisi hyvän alun. Toiminta painottuu pääkaupunkiseudulle ja Uudenmaan alueelle. Jos olet kiinnostunut toimimaan vapaaehtoisena, niin saat lisätietoa tästä: vapaaehtoistyö Sininauhasäätiössä.

Tuemme kodin löytäneitä ja heille asunnon vuokranneita vuokranantajia myös asumisen alkuvaiheessa. Vuokrasopimus solmitaan suoraan vuokranantajan ja asukkaan välille. Mikäli ensimmäisen kuuden kuukauden ajalla on vuokranmaksuun tai asumiseen liittyen ongelmia, olemme asukkaan ja vuokranantajan tukena selvittämässä näitä tilanteita. Avullamme asunnon löytäneitä perehdytämme myös suomalaisen kerrostaloasumisen periaatteisiin. Vastuu vuokranmaksusta on asukkaalla.

Onko sinulla asunto vuokrattavaksi – ota yhteyttä!

Ota yhteyttä

Anna-Leena Myllylä

Projektipäällikkö

Puh. 040 6646 480

Anna Hyytiäinen

Projektityöntekijä

Puh. 044 767 3561