Lahjoita

Jalkautuva asumis- ja palveluohjaus AIMO

Asumisen turvaamista ja mahdollistamista.

Jalkautuva asumis- ja palveluohjaus AIMO

AIMO – Tukea asumisen eri vaiheisiin

Sininauhasäätiön jalkautuvaa asumis- ja palveluohjaustiimiä kutsutaan tuttavallisemmin AIMO-työksi. Sininauhasäätiön AIMO-tiimi palvelee erityisesti pitkäaikaisesti ja toistuvasti asunnottomia, jotka tarvitsevat arkensa tueksi myös muuta ohjausta, neuvontaa  ja tukea. AIMOn asiakkaat ovat pääosin asunnottomia tai asunnottomuusuhan alla olevia ihmisiä, jotka kaipaavat tukea ja neuvontaa kinkkiseen elämäntilanteeseensa. Heidän on vaikea saada tavallista vuokra-asuntoa esimerkiksi luottohäiriöiden tai vaikkapa aikaisempien asumisen ongelmien vuoksi. AIMO-tiimi neuvoo ja ohjaa asiakkaitaan kaikissa asumiseen liittyvissä ongelmatilanteissa.

Sininauhasäätiö AIMO-työ pyrkii vähentämään pääkaupunkiseudun pitkäaikais-asunnottomuutta turvaamalla ja mahdollistamalla asumisen ihmisille, jotka muutoin olisivat asunnottomina tai asunnottomuusuhan alla. Neuvomme ja ohjaamme kaikissa asumiseen liittyvissä asioissa matalalla kynnyksellä. Työskentelemme pääkaupunkiseudulla.  Toimintaa tukee Sosiaali- ja terveysministeriö Veikkauksen voitoilla.

Jalkautuva palveluohjaus

Jalkautuva palveluohjaus pyrkii tavoittamaan kaikkein hankalimmassa tilanteessa olevat asunnottomat tai asunnottomuusuhan alla olevat ihmiset. Tarjoamme asumisneuvontaa, kattavaa palveluohjausta sekä tukea ihmisille, joiden toimintakyky ei itsenäisesti riitä hakeutumaan tuen ja palveluiden piiriin.  Työn lähtökohtana on asumisen turvaaminen sekä mahdollisten jatkoasuttamisen esteiden purkaminen.

Ota yhteyttä