Lahjoita

Asumisen tuki ja neuvonta

Jalkautuvaa ja etsivää asunnottomuustyötä sekä asumisneuvontaa ja -kursseja asumisen onnistumisen vahvistamiseksi.

Asumisen tuki ja neuvonta

Asunnottomuuden vastaista työtä

Sininauhasäätiön  tekee jatkuvaa työtä asunnottomuuden vähentämiseksi. Tämän ohessa hanketyössämme kehitämme, tutkimme ja kartoitamme uusia menetelmiä, joiden avulla voimme vahvistaa asumisen onnistumista: niin, ettei turhia häätöjä, laitoskierrettä tai asunnottomuuden uusiutumista pääsisi tapahtumaan, vaan mahdollisimman moni saisi pysyvän asumisen polun päästä kiinni.

Hanketyön lisäksi meillä on tuetun asumisen yksiköitä, jotka toimivat sekä asunto ensin -periaatteella että päihteettömyyteen tukien. Niitä tuottaa Sininauha Oy, joka on kokonaan omistamamme, yhteiskunnallinen yritys. Lisätietoa asumispalveluyksiköistä, päihdepalveluista ja kotiin vietävistä palveluista löytyy sivulta www.sininauhakoti.fi

Yritämme tavoittaa ja kohdata heitäkin, jotka ovat kaikkein heikommassa asemassa ja jotka ovat pudonneet yhteiskunnan kaikkien turvaverkkojen ulkopuolelle.  Me ajattelemme, että vaikka asunnon voikin ehkä menettää, ei ihmisarvoa voi koskaan – siksi apu kuuluu jokaiselle taustaan katsomatta.

Asumisen tuen ja neuvonnan työmuodot hankkeissamme toteutuvat jalkautuvan asunnottomuustyö AIMO:n ja Pop up -asumisneuvontakioskin kautta.