Lahjoita
Niinan nimikyltti

Työharjoittelu Sininauhasäätiöllä oli opettava kokemus

Kolmen kuukauden pituisen työharjoittelujakson Sininauhasäätiön vapaaehtoistyön ja varainhankinnan tiimissä aikana opin valtavasti uusia asioita. Kiinnostukseni asunnottomuutta ja vapaaehtoistyötä kohtaan kasvoi todella paljon. Opettava ja antoisa työharjoittelupaikka antoi myös tilaisuuden tehdä työtä, jolla on oikeasti merkitystä.
JAA

Olin työharjoittelussa Sininauhasäätiöllä vapaaehtoistyön ja varainhankinnan tiimissä kolme kuukautta. Työharjoittelu oli minun viimeinen ja sen jälkeen valmistun sosionomi-diakoniksi Diakonia-ammattikorkeakoulusta.

Hain työharjoitteluun Sininauhasäätiölle, koska olin kiinnostunut auttamaan asunnottomuutta kokeneita ihmisiä. Yksi päivä, kun kävelin Kampissa Narinkkatorilla näin Sininauhasäätiön pisteen. Kävin kysymässä, millaisia työharjoittelumahdollisuuksia Sininauhasäätiöllä on, ja sain ohjaajani Soilen yhteystiedot. Harjoitteluun pääseminen sujui siis mukavasti ja helposti!

Minulla ei juurikaan ollut kokemusta asunnottomuustyön parissa työskentelystä eikä sen puoleen vapaaehtoistyöstä tai varainkeruusta. Olen jälkikäteen todella tyytyväinen ja iloinen, että valitsin harjoittelupaikaksi sellaisen, josta minulla ei ollut kokemusta. Opin valtavasti uusia asioita ja kiinnostukseni asunnottomuutta ja vapaaehtoistyötä kohtaan kasvoi todella paljon.

Palo vapaaehtoistyöhön

Työharjoitteluni sijoittui juuri pahaan korona-aikaan, joten kaikkea ei pystynyt tekemään rajoitusten vuoksi. Koen, että sain siitä huolimatta harjoittelustani paljon irti ja minulle keksittiin ja keksin myös itse paljon tehtävää.

Päätehtävänäni olivat vapaaehtoistyön parissa ja kaveritoiminnan kehittäminen. Kaveritoiminnassa asiakas ja vapaaehtoinen kohtaavat ja viettävät aikaa yhdessä. Lisäksi tein itsekin vapaaehtoistyötä ja kävin esimerkiksi Sininauhasäätiön kirpputorilla auttamassa lahjoitusten parissa.

Lisäksi kävin tutustumassa monipuolisesti Sininauhasäätiön eri yksiköihin, eli asumisyksiköihin ja päiväkeskuksiin sekä tein vapaaehtoistyötä niissä. Kiinnostukseni vapaaehtoistyöhön kasvoi harjoittelun myötä niin suureksi, että lähden syksyllä kahdeksi kuukaudeksi Pohjois-Makedoniaan tekemään vapaaehtoistyötä!

Työkavereilta motivaatiota ja innostusta

Tutustuin harjoitteluni aikana ihaniin ihmisiin, joista näkyi halu ja into tehdä tätä työtä. Sain heiltä valtavasti motivaatiota ja innostusta. Tein harjoitteluani paljon etänä yksin, joten työkaverien kanssa näkeminen jäi vähäiseksi.

Osallistuin kuitenkin paljon erilaisiin koulutuksiin sekä palavereihin, joista sain hyvin harjoittelutunteja kasaan. Pääsin myös useampaan otteeseen osallistumaan somen ja videoiden tekemiseen, joka oli sekin minulle aivan uutta. Se oli todella mukavaa ja tulevassa kesätyössäni pääsenkin olemaan työpaikkani kesäsomettaja!

Tätä työtä tehdään aina asiakkaita varten

Asiakkaita olisin toivonut voivani nähdä enemmän, mutta koronatilanne ei aina sallinut sitä. Asiakkaat olivat kaikki todella mukavia ja minulla heräsi palo tehdä työtä asunnottomuuden ongelman auttamiseksi. Tuleva kesätyöpaikkani onkin asunnottomuustyön parissa. Tätä työtä tehdään aina asiakkaita varten ja kaikki mitä tein liittyi aina Sininauhasäätiön asiakkaisiin.

Työharjoittelu oli todella opettava ja antoisa. Sain olla luova, ideoida ja olla juuri minä. Lisäksi sain tehdä työtä, jolla on oikeasti merkitystä. Voin lämpimästä suositella Sininauhasäätiötä työharjoittelupaikkana.

Vapaaehtoistyön ja varainkeruun harjoittelija
Niina Koivula