Lahjoita
Henkilö tarttuu toista henkilöä.

“Tahdoin auttaa muita jollakin konkreettisella tavalla”

Tänään keskiviikkona 12.8. juhlistamme kansainvälistä nuorison päivää. Tänä vuonna teemana on nuorten osallistuminen vaikuttamiseen yhteiskunnassa paikallisella ja globaalilla tasolla.
JAA

”Idea vapaaehtoisena olemisena on aina ollut hyvin haaleasti mieleni päällä. Olen näes iäti tahtonut auttaa muita jollakin konkreettisella tavalla ja siihen olen myös pyrkinytkin. Nyt tosin päätin ottaa niskastani kiinni ja nopeasti vain googlasin vapaaehtoistyötä läheltäni ja päädyin Sininauhasäätiöön.” –Sininauhasäätiön alaikäinen vapaaehtoinen

Nuorille vapaaehtoistyö voi tarkoittaa mahdollisuutta auttaa muita tai mahdollisuutta tehdä yhteiskunnallisesti vaikuttavaa työtä. Vapaaehtoisuus voi tarkoittaa myös mahdollisuutta vaikuttaa itselleen tärkeisiin asioihin tai mahdollisuutta saada mielekästä tekemistä vapaa-ajalle. Sininauhasäätiössä vapaaehtoistoiminnan tehtävät suunnitellaan yhteistyössä nuorten vapaaehtoisten kanssa. Haluamme tarjota jokaiselle mahdollisuuden merkitykselliseen toimintaan ja yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen: jokaisella on oikeus tuntea olevansa arvostettu.

”Sosiaalisten taitojen ja hyvän mielen lisäksi vapaaehtoistoiminta antaa hyödyllisiä kokemuksia sekä mahdollisuuden verkostoitua työelämään.”

”Nuoriso hyötyy monin eri tavoin osallistumisesta vapaaehtoistoimintaan. Sosiaalisten taitojen ja hyvän mielen lisäksi vapaaehtoistoiminta antaa hyödyllisiä kokemuksia sekä mahdollisuuden verkostoitua työelämään: esimerkiksi Sininauhasäätiön vapaaehtoiset työskentelevät yhteistyössä työntekijöiden kanssa. Vapaaehtoistoiminta mahdollistaa nuorelle kokemuksen kartuttamisen matalalla kynnyksellä eri tehtäviin, mistä on hyötyä tulevaisuudessa työn haussa sekä opiskeluissa. Kannattaakin aina muistaa lisätä maininta ansioluetteloon vapaaehtoistoiminnasta, sillä tärkeän kokemuksen lisäksi vapaaehtoistyö on yhteiskunnallisesti merkittävää. ” –Sininauhasäätiön vapaaehtoistyön tiimin harjoittelija

Tervetuloa mukaan vaikuttamaan asunnottomien asemaan yhteiskunnassamme!

Suunnittele oma lipaskeräyskampanja, tuota materiaalia sosiaaliseen mediaan tai osallistu vapaaehtoisena syksyn tapahtumiin. Sinä päätät parhaan tavan osallistua. Kiitos, kun välität.

Mukaan toimintaan? Ilmoittaudu vapaaehtoisrekisteriimme.

Elina Tiensuu
Vapaaehtoistoiminnan ohjaaja