Lahjoita

Meille vastuullisuus on konkreettisia tekoja – päivittäin

Avainkumppanit ovat yrityksiä, jotka haluavat kantaa yhteiskuntavastuunsa ja olla mukana ratkaisemassa asunnottomuutta Sininauhasäätiön kanssa. He uskovat, että meidän työmme kautta he pääsevät vaikuttaviin tuloksiin.
JAA

Yritysten lahjoitusten avulla olemme muun muassa tarjonneet ruoka-apua asunnottomille nuorille, hygieniatuotteita päiväkeskuskävijöillemme sekä apua kotoutumiseen maahan muualta muuttaneille. Tuotelahjoitukset helpottavat arkea, mutta perinteisillä lahjoituksilla tuetaan työtä konkreettisesti. Tämän vuoksi avainkumppanuudelle on määritelty rahallinen arvo, jonka yritys lahjoittaa Sininauhasäätiölle. 

Avainkumppaneilta edellytetään myös Sininauhasäätiön arvomaailman jakamista: 

  • Jokaisen elämä on ainutlaatuinen ja arvokas. 
  • Kaikilla on oikeus toivoon, armoon ja anteeksiantoon. 
  • Tehtävämme on auttaa avuntarvitsijoita ja toimia ja vaikuttaa rohkeasti. 

Kodittomien auttaminen on sekä inhimillisesti että yhteiskunnallisesti viisasta ja oikein.” 

Avainkumppanuus on tuore konsepti Sininauhasäätiössä, ja ensimmäinen kumppanuussopimus solmittiinkin vain reilu vuosi sitten. Tällä hetkellä Sininauhasäätiön kumppaneita ovat Clarion Hotel Helsinki ja Clarion Hotel Aviapolis sekä Vuokraturva.  

Avainkumppaneillemme kanssaihmisistä välittäminen ja vastuullisuus ovat tärkeitä arvoja. Tuore avainkumppanimme Vuokraturva kommentoi mukaan yhteistyöhön lähtemistä näin: 

“Jos ihmisellä ei ole kotia, hänellä ei ole tulevaisuutta. Kodittomien auttaminen on sekä inhimillisesti että yhteiskunnallisesti viisasta ja oikein.” 

Clarion Hotel Helsinki ja Clarion Hotel Aviapolis ovat tehneet yhteistyötä Sininauhasäätiön kanssa vuoden 2019 lopulta lähtien. Hotellit ovat muun muassa järjestäneet kaksi talvikenkäkeräystä, joiden kautta olemme saaneet yli 200 kenkäparia asiakkaillemme. 

Meille vastuullisuus on konkreettisia tekoja – päivittäin. Yhteistyö Sininauhasäätiön kanssa on hyvä esimerkki siitä, miten pystymme lokaalisti tarjoamaan apuamme konkreettisella tasolla. Jaamme Sininauhasäätiön kanssa samoja arvoja, ja meille Clarionin Passion tarkoittaa välittämistä myös kanssaihmisistämme, Clarion Hotellilta puolestaan kerrotaan. 

Molemmat avainkumppanit olivat mukana vuoden 2020 Katu ei ole Koti kampanjassa. Clarion Hotels tarjosi kampanjatilat ja tarjoilut vapaaehtoisille. Vuokraturva jatkaa kampanjan tukijana vuonna 2021. Viime vuoden kampanjassa keräsimme varoja nuorten selviytymispakkauksia varten. Pakkaukset sisälsivät muun muassa makuupussin, alusvaatteita ja kengät. 

Tutustu Sininauhasäätiön Avainkumppaneihin täällä.

Hyvän tekeminen tuottaa lisää hyvää 

Yrityksen lähteminen mukaan hyväntekeväisyyteen voi käynnistää hyvän kierteen.  

Avainkumppanuudesta ensisijaisesti hyötyvät Sininauhasäätiön asiakkaat, kun auttamistyöhön käytettävät resurssit kasvavat. Kun asunnottomuuteen ja siihen liittyviin ongelmiin puututaan, yhteistyöstä hyötyy myös yhteiskunta. Esimerkiksi ruoka-avun järjestäminen voi vähentää kaupasta varastamista. 

Yrityksen saama hyöty avainkumppanuudesta liittyy pitkälti yrityksen maineeseen. Hyvä maine voi parantaa yrityksen arvoa asiakkaiden silmissä sekä nostaa työnantajaprofiilia.  

Yrityksen mukaan lähteminen hyväntekeväisyyteen kannustaa myös muita auttamaan ja tekemään hyvää. Hyväntekeväisyyteen liittyy usein sosiaalinen aspekti.  

Kun näkee jonkun tekevän hyvän teon, se tarttuu. Kun näemme jonkun läheisemme tehneen jotakin hyvää, se kannustaa myös liittymään tähän hyvän tekemiseen. Paras tapa lisätä omaa onnellisuutta on tehdä joku toinen onnellisemmaksi,” varainhankinnan päällikkö Soile Bar-Yosef uskoo.  

Avainkumppaniksemme? 

Yritykset voivat hakea avainkumppaniksemme ottamalla yhteyttä varainhankinnan päällikkö Soile Bar-Yosefiin. Yhteistyön sisältö ja kesto suunnitellaan yrityksen kanssa yhdessä. Avainkumppaneita nostetaan esille nettisivuilla ja erilaisten kampanjoiden yhteydessä sopimuksen mukaan. Kumppaniksemme ovat tervetulleita yritykset, joiden kanssa arvomaailmamme kohtaavat. 

Soile Bar-Yosef
Vapaaehtoistoiminnan ja varainhankinnan päällikkö
Puh. 040 637 2900
soile.bar-yosef @sininauhasaatio.fi

 

image.alt
Varainhankinnan päällikkö
Soile Bar-Yosef