Lahjoita
työryhmä pöydän äärellä

Kiitos kotiin vietävien palveluiden työntekijät

Yksikönpäällikkö Sanna Jokinen osoittaa blogikirjoituksessaan omaa kiitollisuuttaan ja haluaa välittää asiakaskunnalta saatua arvostusta ja luottamusta kotiin vietävien palveluiden työntekijöille.
JAA

Olen kiitollinen, kun saan olla tämän moniammatillisen 19 työntekijän työryhmän yksikönpäällikkö. Työryhmä tekee merkityksellistä työtä hajasijoitettuihin asuntoihin, jotka toimivat asunto ensin -periaatteella pääkaupunkiseudulla. En voi koskaan kiittää ja kehua teitä tarpeeksi miten tärkeää ja arvokasta työtä teette.

Viimeiset vuodet ovat olleet vauhdikkaita, kun olemme kasvaneet voimakkaasti asuntohankintojen myötä. Samalla ovat kasvaneet asiakasmäärät. Työntekijämäärä on kasvanut yli 150 % viimeisen 3 vuoden aikana.

Matkaan on mahtunut haasteita, vauhdikkaita tilanteita ja joustoa, kun olemme vastaanottaneet uusia asiakkaita sekä saattaneet vanhoja eteenpäin.

Työ ei ole usein helppoa ja jokainen työpäivä ja työviikko on erilainen kuin alun perin olette suunnitelleet.

Työntekijöinä toimitte eettisesti ja inhimillisesti suhteessa asiakkaihin ja kollegoihin. On mahtavaa huomata, miten arvostatte jokaista asiakasta ja ymmärrätte, että kaikkien asiakkaiden kanssa ei voida toimia samalla tavalla tai samalla kaavalla.

Tämä koskee myös kollegoita. Arvostatte jokaisen tapaa tehdä työtä omalla persoonalla ja erilaisilla työotteilla. Näette sen, että jokainen tekee tätä työtä eri lailla, mutta samalla päämärällä. Tehtävämme on tehdä itsestämme tarpeettomia, niin että asiakkaat siirtyisivät palveluistamme eteenpäin kohti täysin itsenäistä elämää.

Työ ei ole usein helppoa ja jokainen työpäivä ja työviikko on erilainen kuin alun perin olette suunnitelleet. Silti pystytte olemaan asiakkaille läsnä arjessa ja tuette asiakkaiden elämän prosesseja. Arkenne koostuu monesta eri osa-alueesta, ja ihailen suuresti sitä, miten voitte olla eri tilanteissa läsnä. Arki voi parhaillaan olla kahvittelua, ulkoilua ja seurustelua. Se koostuu tukien hakemisesta sekä erilaisissa viranomais- kiemuroissa selviämistä, tarpeen mukaan päihdehoitoon ohjaamista ja terveyteen liittyvien hoitomuotojen luomista.

Huolehditte tarpeen vaatiessa asumisrauhasta naapuruston kesken. Hädän tullen pelastatte lemmikkieläimiä ja huolehditte niistäkin.

Välissä työ voi olla haastavaa, kun asiakkaan elämäntilanne on pahasti tukossa väkivaltatapauksien, rikollisen toiminnan tai runsaan päihteidenkäytön takia. Näissä kaikissa tilanteissa pystytte silti luomaan turvallisen, luotettavan ja voimaannuttavan ilmapiirin. Sellaisen, jossa asiakas pystyy tekemään yhteistyötä sekä valintoja itselleen eduksi.

Nämä edellä mainitut asiat näkyvät myös konkreettisesti asiakastyytyväisyyskyselyn tuloksissa. Asteikolla 1–5, asiakkaat ovat arvioineet 4,8, että heillä on luottamuksellinen suhde oman työntekijänsä kanssa ja kokevat, että saavat apua työntekijältä tarvitsemiinsa asioihin.

Muistakaa jatkossakin pitää huoli itsestänne ja jaksamisestanne. Olkaa edelleen mielikuvituksellisia ja rohkeita asiakkaiden elämän prosesseissa ja uskaltakaa kehittyä ja kehittää itseänne.

Olette kaikki ihania!

Yksikönpäällikkö
Sanna Jokinen