Lahjoita

Kellarikirkon kirkkopuiston Taiteiden yö 2019

Helsingin juhlaviikolla juhlittiin Taiteiden yötä myös Kellarikirkon kirkkopuistossa! Kirkkopuisto täyttyi kesäisestä yhdessäolosta, puheensorinasta ja iloisista hymyistä.
JAA

Sininauhasäätiö-konsernin Kellarikirkko järjesti yhdessä Ruusulankadun asumisyksikön, Sininauha Oy:n työvalmennustiimin ja Vihreän Keitaan kanssa puistojuhlat Taiteiden yönä torstaina 15.8. Juhlat alkoivat klo 17.00 Sami Nurmen musisoinnilla. Puiston lava sijaitsi Sibeliuskatu 6 varrella ja ohikulkijat pysähtyivät vähän väliä kuuntelemaan musiikkia ja maistelemaan Työvalmennustiimin ja Ruusulankadun asumisyksikön tarjoamia ilmaisia grilliherkkuja. Moni grillin puoleen kääntyvä kertoi maistaneensa yhtä herkullisia makkaroita ja muurinpohjalettuja myös Meklun katujuhlissa.

-Eikös Sininauha Oy siellä Meklun juhlissa tarjonnut ilmaiseksi kanssa grilliruokaa? Se taisi olla ainoita ilmaisia ruokapaikkoja koko katujuhlassa, muisteli eräs naapuri mielissään.

Muurinpohjalettujen ja makkaroiden lisäksi tarjolla oli kanavartaita sekä salaattia. Kellarikirkon Pasi ja Ruth Marttinen järjestivät Taiteiden yön tapahtumaan myös vaihtotorin, jonne kuka vaan voi tuoda ylimääräiset, puhtaat ja ehjät tavaransa sekä ottaa halutessaan mukaan torilta, minkä katsoo tarpeelliseksi. Tori täyttyi vintage-leningeistä, upouusista kengistä, laatikkollisista vaatteita ja lämmittävistä takeista.

Vaatteiden hipsuttelun ja grilliherkkujen maistelun lomassa puistolavalta kuului livenä folkia, gospelia ja räppiä. Sami Nurmen jälkeen lavalle astui herkkä Johanna Backman ja illan vallatessa kirkkopuiston lavalle nousi Anssi Tiittanen Band soittamaan räväkkää gospelia. Illan päätti Ruusulankadun asumisyksikön työntekijät, jotka taipuvat asumisohjaajista myös lahjakkaiksi artisteiksi!

Kellarikirkko ja Sininauhasäätiö kiittää illasta erityisen paljon Ruusulankadun asumisyksikköä, Sininauha Oy:n työvalmennustiimiä, Vihreää Keidasta ja kaikkia mukana olleita vapaaehtoisia! Katso alta illan huima fiilis kuvina:

Juhlailta käynnistyy lämpimässä säässä.
Sami Nurmi ottaa puistolavan haltuunsa upealla akustisella esityksellään.
Puistolava kadun varrella luo kiinnostuneita ja iloisia katseita ohikulkijoilta.
Kellarikirkko on rakentanut Ruusulankadun ja Sibeliuksenkadun kulmauksesta upean puistoalueen; kirkkopuistossa on pehmeitä sohvia ja tunnelmallisia kukkasia.
Osa ohikulkijoista pysähtyy puiston kohdalle tutkimaan vaihtotoria ja kuuntelemaan esityksiä.
“Täällä on vaikka mitä! Etin lyhyempää takkia… “
“… Täähän ois perfecto.”

 

Vaihtotorilla ei liiku raha, vaan jokainen saa tuoda ylimääräiseksi jääneitä tavaroita ja vastineeksi ottaa torilta,minkä katsoo tarpeelliseksi.
“Onhan mun kissankorvat hyvin?” kysyy eräs torilta paljon sopivia käyttövaatteita löytänyt.
Ruusulankadun asumisyksikön ja Sininauha Oy:n työvalmennustiimin tarjoamat grilliherkut on takuuvarma yleisön suosikki!
Olethan sinäkin maistanut jo meidän kuuluisia muurinpohjalettuja? On meinaan aika hyviä.
Aurinko paistaa sen verran kirkkaasti, että osa vieraista suojautuu aurinkolasien taakse ja toiset jopa tuplalasien taakse.
Johanna Backmanin kaunis folk-henkinen ääni kerää kadultakin kuuntelijoita.
Päivän taittuessa iltaan lavalle nousee Anssi Tiittanen Band, jossa mukana myös Kellarikirkon pastori, Pasi Marttinen.
Tapahtumassa vieraili illan aikana hurjat 300 ihmistä!

 

Esiintyjäkaartin kruunaa Sininauha Oy:n asumisohjaajien musiikkiesitykset. Upeita monitaitureita meillä töissä!
Sininauhasäätiö-konserni toivottaa jokaisella mahtavaa Helsingin juhlaviikkoa 2019!

 

Viestintäassistentti
Sofia Eskola