Lahjoita
Asuton tyttö kadulla kääriytyneenä takkiinsa.

Katu ei voi olla kenenkään koti

Kukaan ei halua kodittomaksi eikä kukaan suunnittele sellaista kohtaloa itselleen. Moni haluaisi auttaa, mutta ei tiedä miten. Katu ei ole koti -kampanja auttaa kodittomia nuoria 3.–5.10.2021 – tervetuloa mukaan!
JAA

Mieti sitä tunnetta, kun painat kotioven kiinni ja tajuat ettei sinulla ole avainta. Sydän tykyttää ja tuntuu, että kodin turva on poissa. Olet ulkona kylmässä.

Kun ihmisellä ei ole kotia, elämä on pelkkää selviytymistä. Elämä kadulla on turvatonta ja raadollista. Jos ei päihdeongelmaa ole ennen kodittomaksi joutumista, niin viimeistään, kun elää ilman kattoa pään päällä, on turrutettava itsensä kestääkseen kodittomuuden turvattomuutta päivästä toiseen. Tästä syntyy kierre ja elämä vie kohti syvempää riippuvuutta. Toivo paremmasta hiipuu ja elämä on lopulta selviytymistä annoksesta toiseen. Kun ihmisellä ei ole toivoa, ei hänellä ole myöskään unelmia eikä toiveita.

Nuorten tukipiste Nuolen työntekijät kertovat, ettei kodittomilla nuorilla ole toiveita eikä enää mitään menetettävää. Jos Nuolta ei olisi, osaa näistä Nuolen kohtaamista nuorista ei enää olisi. Siinä maailmassa, jossa he elävät, tuntuu helpommalta ajatukselta se, että lakkaisi olemasta. Yksin ei ole enää voimia.

Katu ei siis voi olla kenenkään koti. Kukaan ei halua kodittomaksi eikä kukaan suunnittele sellaista kohtaloa itselleen. Moni haluaisi auttaa, mutta ei tiedä miten. Miten voi antaa toivoa toivottomaan tilanteeseen? Mikä antaa toivoa?

Sanotaan, että lapsi selviää, kun hänellä on yksi välittävä aikuinen. Jos välittävää aikuista ei ole, niin me voimme olla se välittävä aikuinen. Me voimme auttaa selviämään, antaa toivoa ja uskoa tulevaan.

Vuosi sitten koko Suomi puhalsi yhteen hiileen. Kokosimme yhdessä voimamme ja näytimme mihin yhteistyöllä pystymme. Katu ei ole koti -kampanja keräsi yhteen yli 60 vapaaehtoista sekä julkisuuden henkilöitä ja poliitikkoja. Kampanjan yksityislahjoitusten tuplaajiksi mukaan lähtivät Abloy ja Vuokraturva.

Kolmen päivän ajan jaoimme kampanjasivua sosiaalisessa mediassa, vapaaehtoiset tekivät satoja puheluja ja pyysivät omia verkostojaan lahjoittamaan ja jakamaan kampanjasivua. Kun kaikki toimme panoksemme yhteiseen tavoitteeseen, pääsimme siihen ja jopa ylitimme sen! Luimme jokaisen lahjoittajan viestin ja kun kampanjatuotolla hankittuja selviytymispaketteja pakattiin nuorille, vapaaehtoisemme olivat kirjoittamassa lahjoittajien lähettämiä tsemppiviestejä nuorille.

Kampanjaan lahjoitti yli 800 lahjoittajaa ja viesti oli liikuttava. Näin monta välittävää ihmistä uskoo Nuolen nuoriin. Yhdessä voimme tehdä parempaa huomista ja auttaa.

Nyt Katu ei ole koti -kampanja tulee jälleen. On aika toimia ja puhaltaa yhteen hiileen. Jokaista tarvitaan ja jokainen on tässä kampanjassa tärkeä. Näytetään yhdessä, että kukaan ei ole toivoton tapaus. Aina on toivoa.

Tämän kampanjan avulla mahdollistamme nuorille jälleen haaveet ja toiveet paremmasta tulevaisuudesta. Nuolessa on jokainen turvassa, kenenkään tarpeet eivät ole liikaa. Tehdään yhdessä polkuja parempaan huomiseen. Pidetään jokaisesta nuoresta kiinni eikä jätetä yksin. Hyvä tulee aina takaisin – moninkertaisena.

Katu ei ole koti -kampanjapäivät
3.10.2021 klo 10–20 Clarion Helsinki, Tyynenmerenkatu 2 Helsinki
4.10.2021 klo 10–20 Clarion hotel Airport, Karhumäenkuja 5 Vantaa
5.10.2021 klo 9–17 Clarion Airport, Karhumäenkuja 5 Vantaa

Vapaaehtoistoiminnan ja varainhankinnan päällikkö
Soile Bar-Yosef