Lahjoita
Mies parturoitavana päiväkeskuksessa.

Joulu kuuluu jokaiselle: Hemmottelulahja

JAA

Eilen vietimme Mäkelänkadulla hemmottelupäivää, kun helsinkiläiset ammattiparturit ja -kampaajat tarjosivat asiakkaillemme joulun kynnyksella kaikenlaisia hemmoteluhetkiä. Miesten salongissa Illusian tiloissa oli mahdollisuus leikata hiukset, trimmailla partaa ja samalla syödä Kanniston leipomosta ja Vva ry:ltä tuotuja lahjoitusherkkuja. Yläkerrassa naisten salongissa oli mahdollisuus saada kynsihoitoja ja erilaisia kampaajapalveluita sekä tietenkin glögiä ja herkkuja. Lopuksi kaikille tarjottiin Illusian työntekijöiden tekemää riisipuuroa.

Monet asiakkaat olivat erityisen otettua päivästä: “Eihän sinun tarvitse nyt föönaamaan alkaa…” kuului useimman suusta päivän aikana. Maahanmuuttajataustaiset kampaajat ja parturit ovat aikaisemminkin tarjonneet palveluitaan asiakkaillemme ja useimmat ilmaisivat suuren halunsa auttaa ihmisiä omalla ammattitaidollaan: “On hienoa päästä auttamaan ihmisiä. Tulemme taas uudestaan jossakin vaiheessa piristään teidän arkea!”.

Valtava kiitos eilisestä kaikille auttaville käsille! Erityiskiitos myös Four Reasonsille hemmottelupäivän tuotteiden lahjoittamisesta. Asiakkaamme harvoin pääsevät rentoutumaan kampaajantuolissa, joten eilinen oli erityisen tärkeä päivä monelle. Alla vielä muutamia kuvia eilisestä:

 

Päivä alkoi jouluisilla herkuilla, jotka kampaajat ja parturit olivat leiponeet asiakkaitamme varten!
Päivän ensimmäinen asiakas istahtaa parturin hoiviin omin sanoin vain pientä kohennusta varten.
Ja valmis tulos! “Miltä mä näytän? Oonko ihan eri ihminen?”.
Huomenta Suomessakin haastateltua Tarmoa hymyillyttää lopputulos peiliin katsoessa. Parturintuolista kuuluu kaverillista läppää Tarmon uudesta tyylistä. “Ootas vaan, kun ite oot valmis!”, Tarmo hihittää.
“Cut all of it!”, myhäilee seuraava asiakas.
Tässä vähän luovempi tyylinäytös alakerran partureilta.
Lopuksi jokaisen asiakkaan kampaus stailataan kantajan tyyliä kunnioittaen.
“Looking good”, hymyilee ruotsinsuomalainen vieras peilikuvalleen.
Yläkerrassa tunnelma on rentouttavan pysähtynyt.
Hiustenpesu ja kaunis kampaus rentouttaa hetkeksi muuten vaikeaa arkea.
Jouoluherkut maistuvat monelle!
“Nyt on upeat kynnet! Oikein joulun väreihin sopivat”, kehuu Ruusulankadun työntekijä Kirsi lakkaillessaan asiakkaan kynsiä.
“Mä näytän kieltä, kun ei oo kerran hampaitakaan!”, vitsailee päivän viimeinen asiakas.
Lopuksi tarjoillaan vielä kaikille jouluista riisipuuroa.