Lahjoita

”Inspiraatio vaan syntyy ja sitten on heti päästävä soittamaan”

Topicator on juuri julkaisemassa Ruusulankadun bänditilassa äänittämäänsä Spaceship-singleään. Haastattelun hetkellä Topi pohtii julkaisua sekä elämäänsä asuntonsa lähellä sijaitsevassa kebab-ravintolassa Vuosaaressa.
JAA

Topi Vänttinen, taiteilijanimeltään Topicator, on asunut kolme vuotta Sininauha Oy:n hajasijoitetussa asunnossa. Elämänsä aikana Topi on ollut noin kahdeksan vuotta asunnottomana ja on nyt tyytyväinen mahdollisuuteen asua tavallisessa asuntoyhtiössä.

”Onhan tässä pitkä tie kuljettu…kyllä tämä katua ja asumisyksikköä parempi paikka on mulle”, kertoo Topi, vaikka lisääkin, että taloyhtiössä joskus joutuu hieman leimatuksi oman habituksen ja taustan vuoksi.

Topi on aktiivinen musiikkiryhmäläinen Sininauha Oy:n järjestämässä bänditoiminnassa. Spaceship-kappale ja viime syksynä kuvattu musiikkivideo ovat nyt julkaisuvalmiit.

”On hienoa saada jotain valmiiksi”, Topi kertoo.

Kappaleen musiikkivideon on tehnyt musiikkiryhmän vetäjä Tero Salmensuo. Kappale syntyi keväällä 2019 Porissa, ja se kertoo yöllisen kävelyretken tunnelmista ja ajatuksista. Topi tutkailee elämäänsä sävellystensä kautta, ja ne kertovat hänen omista kokemuksistaan, tosin välillä symbolisen kielen kautta. Spaceship-kappale alkaa perinteisen rock-musiikin poljennolla, mutta päättyy kaoottisiin tunnelmiin.

”Kappaleet ovat rehellisiä kuvauksia sävellyshetken tunnelmista”, Vänttinen toteaa.

Topi on kiitollinen, että on saanut harjoitella ja äänittää musiikkiaan Sininauhan bänditilassa.

”Inspiraatio vaan syntyy ja sitten on heti päästävä soittamaan”, Topi kiteyttää.

Korona-aika on ollut Topille haastavaa aikaa, sillä bänditoiminta on ollut tauolla. ”Siksi soittamaan pääseminen maistuu nyt entistäkin paremmalta”, Topi sanoo.

Palveluohjaaja
Tero Salmensuo