Lahjoita
Vihta ja messinkinen saunakiulu mustapuisen saunan laiuteilla.

Juhannussaunarekassa asunnoton saa nauttia saunasta ja puhtaudesta - tapahtuma 15.-19.6.2020

JAA

Koronapandemia on vaikeuttanut eniten niiden elämää, joiden tilanne oli jo ennestään äärimmäisen haastava. Monella asunnottomuudesta ja päihdeongelmasta kärsivällä ei ole ollut mahdollisuutta edes peseytyä silloin, kun haluaisi.  

Sininauhasäätiö tuo juhannusviikoksi 15.6.-19.6.2020 Helsingin Kinaporin puistoon saunarekan, jossa kaikki saavat nauttia juhannussaunasta ja puhtaudesta.

Koronapandemian myötä moni palvelu ja toiminta joutui sulkemaan ovensa tai rajoittamaan toimintaansa.

“Siksi esimerkiksi kaikilla asunnottomuudesta, päihde- tai mielenterveyspulmista kärsivillä ihmisillä ei ole ollut mahdollisuutta tyydyttää edes perustarpeita, kuten peseytyä silloin, kun haluaisi”, sanoo Sininauhasäätiö-konsernin toimitusjohtaja Kimmo Karvonen.

Myös Sininauhasäätiö-konserni on noudattanut Suomen hallituksen rajoituksia omien asiakkaidensa suojelemiseksi. Nyt rajoitusten purun myötä säätiö on ryhtynyt hallitusti laajentamaan toimintojaan, kuten päiväkeskusten ja kohtaamispisteiden aukioloa. Samalla syntyi ajatus tapahtumasta, jossa kuka tahansa voisi nauttia juhannussaunasta, peseytymisestä ja puhtaudesta.

“Sauna – ja etenkin juhannussauna – on meille suomalaisille tärkeä perinne, joka siirtyy sukupolvelta toiselle. Koska Sininauhasäätiön asiakkaille juhannussaunaan tai edes pesulle pääsy ei ole itsestään selvää, tuo Juhannussaunarekka mahdollisuuden sekä perustarpeiden täyttämiseen että kulttuuriseen osallisuuteen ja tasa-arvoon”, Karvonen toteaa.

Juhannussaunarekka on lämpimänä koko arkiviikon 15.19.6.

Ohjelmassa mm.  

ma 15.–to 18.6. sauna lämpimänä klo 1520.

ke 17.6. ja to 18.6. paikalla Jouko The Street Barber

pe 19.6. sauna lämpimänä klo 1218.

pe 19.6. Jalkahoitoa klo 1218.

Tapahtumassa myös vaatehuoltoa. King Kebab tarjoaa asunnottomille joka päivä pitsaa, ja lisäksi on tarjolla mm. makkaraa ja muurinpohjalettuja. Ohjelmassa myös musisointia. Omasta toiminnastaan ovat kertomassa Sininauhasäätiön monet hankkeet.

Tapahtumaan voi osallistua kuka tahansa. Noudatamme Suomen hallituksen yleisötapahtumia koskevia rajoituksia.

Tervetuloa!