Lahjoita

Historia ja perustehtävä

Yli kuusikymmentä vuotta asunnottomuuden vastaista työtä.

Asunnottomuuden vastaista työtä jo 60 vuotta

Sininauhasäätiö on Sininauhaliiton vuonna 1957 perustama yleishyödyllinen, kristillisellä arvopohjalla toimiva säätiö. Säätiö on perustettu lahjoitusvaroin ja toiminut alun perin nimellä Raittiuskotisäätiö. Nimi vaihdettiin vuonna 1995 Sininauhasäätiöksi.

Sininauhasäätiö on konserni, johon kuuluu kehittämistyötä tekevän säätiön lisäksi myös päihde- ja mielenterveysehtoista asumispalvelua tarjoava Sininauha Oy. Sininauhasäätiö-konserni on  Sininauhaliitto Ry:n jäsenjärjestö.

Perustehtävänä asunnottomuuden vähentäminen ja tuen antaminen

Perustehtävänä on kodin ja tuen tarjoaminen sekä heikommassa asemassa olevien ihmisten oikeuksien puolustaminen.

Sininauhasäätiö keskittyy oman perustehtävänsä mukaisesti asunnottomuuden poistamiseen ja asumislähtöisten tuen antamiseen sekä palveluiden kehittämiseen. Lisäksi tarjoamme monipuolista,  päiväkeskus- ja työtoimintaa ja toimintakykyä vahvistavia ryhmiä. Asiakkaiden perusoikeuksien puolustaminen on tärkeä osa asiakastyötä. Sininauhasäätiö on myös aktiivinen yhteiskunnallinen vaikuttaja, joka toimii asunnottomuuden vähentämiseksi, päihde- ja mielenterveyspalveluiden vahvistamiseksi ja kehittämiseksi sekä yhteiskunnallisen osallisuuden edistämiseksi.

Tässä työssä merkittävä rooli on myös vertaistuella ja vapaaehtoistyöllä. Kunnioitus muita kohtaan ja toisten erilaisuuden hyväksyminen luovat pohjaa tälle työlle.

Sininauhasäätiö ja sen palvelutoimintaa toteuttava Sininauha Oy tekevät laajaa yhteistyötä muiden toimijoiden kanssa. Yhteistyökumppaneita ovat muut järjestöt, yritykset, kunnat ja muut julkisyhteisöt sekä seurakunnat.

Visio

Sininauhasäätiö on innostava tiennäyttäjä ja periksiantamaton ihmisarvon puolustaja.

Arvot

Sininauhasäätiön toiminta perustuu kristilliseen ihmiskäsitykseen. Jokaisen elämä on ainutlaatuinen. Kaikilla on oikeus toivoon, armoon ja anteeksiantoon. Tehtävämme on auttaa avun tarvitsijoita sekä toimia ja vaikuttaa rohkeasti.