Lahjoita
Sydämen muotoon taiteltu sininen avainnauha, jossa lukee Sininauhasäätiö.

Tutustu työhömme

Sininauhasäätiö perustettiin vuonna 1957 ratkomaan asunnottomuuden ja päihteiden käytön viheliäistä yhtälöä. Tänään olemme kasvaneet konserniksi, jonka tehtävänä on edelleen tarjota asiakkaillemme avain kotiin ja tukeen.

Tutustu työhömme

Miksi Sininauhasäätiö on olemassa?

Suomessa on lähes 5000 ihmistä, joilla ei ole avainta omaan kotiin. Eihän heillä ole edes kotia.

Me Sininauhasäätiössä autamme ihmisiä, joilla on taustalla asunnottomuutta, päihde- ja mielenterveyspulmia. Vaikeita tilanteita, joita ei ratkota hetkessä. Siksi vaaditaan vahvaa asiantuntijuutta, jota meille on kertynyt yli 60 vuoden ajalta.

Tässä ei silti ole kyse meistä vaan asiakkaistamme. Heitä varten me olemme olemassa.

Jotta jokaisella olisi avain kotiin sekä tukea asumiseen ja elämään.

Säätiöstä konserniksi

Sininauhasäätiö perustettiin vuonna 1957 ratkomaan asunnottomuuden ja päihteiden käytön viheliäistä yhtälöä. Tänään olemme kasvaneet konserniksi, jonka tehtävänä on edelleen tarjota asiakkaillemme avain kotiin ja tukeen. Konserniin kuuluvat yleishyödyllinen säätiö sekä sen kokonaan omistama, asumis- ja päihdepalveluita tuottava Sininauha Oy.

Lue lisää historiastamme ja perustehtävästämme täältä

Säätiön työ perustuu pitkälti erilaisiin hankkeisiin. Hankkeilla on kaksi tehtävää: ensinnäkin niissä autetaan ihmisiä ruohonjuuritasolla ja toiseksi tehdään innovatiivista kehitystyötä. Lisäksi säätiö pyrkii vaikuttamaan yhteiskuntaan, tekee varainhankintaa ja tarjoaa vapaaehtoisille mahdollisuuden merkitykselliseen tekemiseen.

Sininauha Oy puolestaan tuottaa asumis- ja päihdepalveluita, joita esimerkiksi kunnat hankkivat. Yhtiöllä on 7 asumisyksikköä, satoja asuntoja ja lähes 900 asiakasta. Päihdepalveluissa tuotetaan muun muassa korvaus- ja vieroitushoitoa. Asiakaskeskeisyys ja arvopohjamme ovat kaiken työn lähtökohtana.

Yli 180 työntekijää

Yhteensä konsernissa työskentelee yli 180 alansa ykkösammattilaista usealla paikkakunnalla. Työtä tehdään pääkaupunkiseudulla, sen kehyskunnissa ja Turun alueella.

Sininauhasäätiö-konserni on myös Sininauhaliiton jäsenjärjestö. Lisäksi meillä on Suomalaisen Työn Liiton myöntämä Yhteiskunnallinen yritys -merkki.

Perustehtävä, missio ja arvot

Perustehtävämme on asunnottomuuden vähentäminen.

Missiomme on mennä sinnekin, minne muut eivät mene.

Toimintamme perustuu kristilliseen ihmiskäsitykseen:

  • Jokaisen elämä on ainutlaatuinen ja arvokas.
  • Kaikilla on oikeus toivoon, armoon ja anteeksiantoon.
  • Tehtävämme on auttaa avuntarvitsijoita ja toimia ja vaikuttaa rohkeasti.