Lahjoita

Säätiö-konserni

Jo yli 60 vuotta työtä asunnottomuuden vähentämiseksi

Sininauhasäätiö on Sininauhaliiton vuonna 1957 perustama yleishyödyllinen, kristillisellä arvopohjalla toimiva säätiö. Säätiö on perustettu lahjoitusvaroin ja toiminut alun perin nimellä Raittiuskotisäätiö. Nimi vaihdettiin vuonna 1995 Sininauhasäätiöksi.

2010-luvulla Sininauhasäätiöstä kasvoi konserni, kun säätiö yhtiöitti palvelutuotantoaan. Konserni muodostuu siis Sininauhasäätiöstä ja Sininauha Osakeyhtiöstä, jonka säätiö omistaa kokonaan. Sininauha Oy on yhteiskunnallinen yritys, jonka tuotot käytetään yhteiseen hyvään: asunnottomuuden ja siihen liittyvien ongelmien ratkaisemiseen.

Konserni on Sininauhaliitto Ry:n jäsenjärjestö.

Sininauha Oy – arvopohjainen asunnottomuuden ja päihdetyön asiantuntija

Sininauha Oy on Sininauhasäätiön omistama yhteiskunnallinen yritys, joka on perustettu vuonna 2012. Osakeyhtiö tarjoaa mielenterveysehtoisia asumis- ja päihdepalveluita, jotka on kohdennettu asunnottomuuden, päihteiden ja mielenterveyspulmien kanssa painiville ihmisille.

Sininauha Oy:llä on 6 asumispalveluyksikköä ja satoja hajasijoitettuja asuntoja. Se toimii pääkaupunkiseudulla ja seudun kehyskunnissa sekä Turussa ja Turun seudulla. ​

Sininauha Oy tarjoaa:

Asunto ensin ja asunto ensin 2.0

Suomessa on tehty pitkäjänteistä työtä asunnottomuuden vähentämiseksi jo 1980-luvulta alkaen. Etenkin pitkäaikaisasunnottomuuden hoidossa on saatu aikaan maailmanlaajuisesti upeita tuloksia: Suomi on ainoa Euroopan maa, jossa asunnottomuus vähenee edelleen. Tämä on vaatinut sekä tehokasta asunnottomuuspolitiikkaa että asunnottomuustoimijoiden ennakkoluulotonta työtä.

Asunto ensin -malli on ollut keskeinen asunnottomuuden vähentämisessä.

Mallissa asunnottomalle hoidetaan ensin asunto, ja sitten vasta mietitään muita tukitoimia, joita ihminen mahdollisesti tarvitsee. Päihteidenkäyttö ei estä asunnon saantia, ja mallissa pyritään turvaamaan asumisen pysyvyys.

Myös Sininauhasäätiö-konserniin kuuluva Sininauha Oy on toteuttanut Asunto ensin -mallia jo vuosien ajan.

Lisäksi Sininauha Oy on Asunto ensin 2.0 -mallin uranuurtaja ja testilaboratorio. Lue aiheesta lisää Sininauha Oy:n nettisivuilta!

Sininauhasäätiö-konsernin palvelut

Sininauhasäätiö-konserni tarjoaa palveluita aina kadulta omaan kotiin. Palvelutarjottimesta löydät kaikki tarjoamamme palvelut ja toiminnot.