Lahjoita

Sininauhasäätiö

Sininauhasäätiö koteja asunnottomille. Neuvontaa ja tukea asumiseen ja arkeen. Palveluiden ulkopuolelle joutuneiden oikeuksien ja ihmisarvon vahvistamista.

Sininauhasäätiö

Koteja asunnottomille. Neuvontaa ja tuke asumiseen ja arkeen. Palveluiden uolkopuolelle joutuneiden oikeuksien ja ihmisarvon vahvistamista.

Sininauhasäätiö tarjoaa palveluiden ulkopuolelle joutuneelle kodin ja tuen sekä puolustaa hänen oikeuksiaan ja ihmisarvoaan. Sininauhasäätiö on konserni, jonka omistukseen kuuluu myös asumispalveluja ja asumisen tukea tarjoava Sininauha Oy.  Konsernissa on noin 130 työntekijää.

Asuntoja ja koteja

Me uskomme, että kaikki alkaa asunnosta: Jokaisella on oikeus omaan kotiin, omalla ovellaan ja omalla nimellään.

Vakavasti päihdeongelmaiset ja syviin taloudellisiin vaikeuksiin joutuneet ovat asumisen pudokkaita, joille ei ole sijaa yksityisillä asuntomarkkinoilla ja jotka eivät yleensä ole myöskään pääse kuntien asuntoihin.

Sininauhasäätiö perustettiin vuonna 1957 tarjoamaan apua ja tukea asunnottomille ja päihde- sekä mielenterveysongelmaisille ihmisille. Kuudenkymmenen toimintavuotensa aikana Sininauhasäätiö on antanut tuhansille asunnottomille mahdollisuuden omaan asuntoon – erilaisista vaikeista päihde-, talous- ja mielenterveysongelmista tai mahdollisesta rikostaustasta huolimatta.

Päihteettömän asumisen rinnalla Sininauhasäätiö ja sen omistama Sininauha Oy on tarjonnut Asunto ensin –periaatteen mukaista asumista, jossa ajatellaan, että asunto on ensimmäinen askel ihmisen sosiaalisessa kuntoutumisessa. Kun asuminen on turvattu, yksilöllä on voimavaroja keskittyä myös muuhun kuntoutukseen. Elämän monimutkaisten ongelmien selvittelyn ensiaskel on pysyvä, turvallinen oma koti. Kadulla kuntoutuminen on hyvin vaikeaa.

Tukea asumiseen ja elämänhallintaan

Pelkkä asunto on vasta alku, mutta tärkeä sellainen. Sekä asumisyksiköissämme että hajasijoitetuissa asunnoissamme asuville annetaan myös muuta tukea. Asumisen onnistuminen, siis se, että henkilö elämäntilanteensa haasteellisuudesta ja mahdollisesti hyvin pitkäänkin jatkuneesta asunnottomuudesta huolimatta saisi pidettyä kiinni asunnostaan, vaatii usein monipuolista tukea.  Siksi asiakkaidemme elämänhallinnan vahvistumista ja arjen onnistumista vahvistetaan tuottamalla tuettua asumispalvelua, kotiin vietävää asumisen tukea ja neuvontaa sekä monenlaista päivätoimintaa.

Joka yö tuetuissa asunnoissamme yöpyy lähes 450 asukasta. Toisten polut vievät asunnoistamme eteenpäin, kohti itsenäisempää asumista ja elämistä. Mutta onnistumista on sekin, että asukkaan elämänlaatu paranee ja tarjoamamme asunto alkaa pikku hiljaa tuntua kodilta.

Suomi on Euroopan ainoa maa, jossa asunnottomuus on laskussa. Se johtuu sinnikkäästä työstä, jossa asunto nähdään ensimmäisenä askeleena eteenpäin.

Jokaisen elämä on tärkeä. Aina on toivoa.