Sininauhasäätiö

Toimintatila Spotti

Kaikille avoin kynnyksetön kohtaamispaikka Töölössä.

Yhteisöllinen kohtaamispaikka matalalla kynnyksellä

Toimintatila Spotti on yhteisöllinen, kynnyksetön kohtaamispaikka Töölössä Ruusulankatu 10:ssä, Sininauha Oy:n asumisyksikön yhteydessä. Spottiin on tervetulleita kaikki yli 18-vuotiaat. Asioida voi anonyymisti ja päihtyneenäkin, mutta asiointikunnossa.

Spotissa kävijät ja ohjaajat ovat yhdessä vastuussa tilan viihtyvyydestä, turvallisuudesta sekä toiminnasta. Kaikilla kävijöillä on mahdollisuus vaikuttaa Spottia koskeviin asioihin ja toiminnan sisältöihin.

Meillä on mahdollista saada tukea verkossa asiointiin tai muihin asiointeihin ja arkisiin tilanteisiin. Spotissa voi halutessaan vaikka vain piipahtaa aamupalalla, kahvilla, lukemassa päivän lehden tai osallistua ohjattuun toimintaan.

Spotissa on mahdollisuus osallistua vertaistoimintaan ja sen kehittämiseen sekä saada päihteiden käyttäjille suunnattua terveysneuvontaa. Aamiaisen valmistamiseen on mahdollisuus joka arkiaamu klo 8:30 – 10:00. Kaikki toiminta on maksutonta.

Spotti ottaa vastaan lahjoitusvaatteita ja esimerkiksi hygieniatarvikkeita ja jakaa niitä tarvitseville kävijöilleen.

Huom! Spotin kesätauko 16.7.-10.08. Avaamme tauon päätteeksi ovemme jälleen 13.8.  Päiväkeskus Illusian lauantaiset Puuroa ja pöperöä -päivät pyörivät kuitenkin läpi kesän työvalmennustiimin ja vapaaehtoisten voimin – tervetuloa maksuttoman aamupalan ja lounaan pariin Illusiaan lauantaisin klo 09-15, (Mäkelänkatu 50 a).

”Tää pitää tyypit tasaisempina, saa ruokaa ja toistuvaa toimintaa. Lisää säännöllisyyttä ja rutiineja. Vähentää yksinäisyyttä.”

– Spotin kävijän palaute

Vertsitoimisto

Toimintatila Spotissa on aktiivista vertsitoimintaa.  Koulutetut vertaistoimijat eli vertsit pitävät Spotissa omaa toimistoaan. Siellä saa apua arjen pulmiin, terveysneuvontaa ja -tarvikkeita sekä voi vaihtaa käytettyjä neuloja puhtaisiin. Vertseillä on säännöllisesti omat viikkopalaverinsa ja he saavat toimintansa tueksi ohjausta ja koulutusta. Jos olet kiinnostunut toimimaan Spotin vertsinä, ota yhteyttä toimintatilan ohjaajiin.

Avoinna: Ma – to 8:30 – 15:00 Pe 8:30 – 10:00

Toimintatila Spotti

Sibeliuksenkatu 6, 00260 Helsinki

Työntekijät:

Puh. 040 631 8657

Puh. 040 661 4048

Ota yhteyttä:

favicon

Ruth Marttinen

Projektipäällikkö

Puh. 040 179 1212