Lahjoita

Päiväkeskus Illusia

Kaikille avoin, kynnyksetön kohtaamispaikka Mäkelänkadulla Vallilassa

Illusia

Päiväkeskus Illusia on Sininauhasäätiön yhteisöllinen, kynnyksetön kohtaamispaikka Helsingin Vallilassa. Illusiassa voi huolehtia perustarpeistaan; tarjolla on aamupalaa sekä mahdollisuus peseytymiseen ja pyykinpesuun. Jaamme lahjoituksina saatuja vaatteita niitä tarvitseville. Lisäksi meillä on päivälepohuone, jossa voi rauhassa nukkua Illusian aukioloaikoina.

Asunnottomat kävijät voivat säilyttää tavaroitaan päiväkeskuksen lukollisissa lokeroissa. Tilassamme on kaksi asiakastietokonetta joilla voi asioida verkossa. Asiakkaat voivat myös hoitaa virastoasioitaan päiväkeskuksen puhelimella. Illusiassa saat palveluohjausta muun muassa asumiseen liittyvissä asioissa. Henkilökunnaltamme saa apua monessa asiassa paikan päällä ja tarvittaessa asiakas ohjataan hänelle sopivaan palveluun.

Illusiassa voi myös pelata biljardia ja korttipelejä, lueskella, katsoa televisiota tai ihan vain istuskella kaikessa rauhassa. Illusian toimintaa kehitetään jatkuvasti yhdessä kävijöiden kanssa; esille nousseita ideoita ja palautetta käydään läpi viikoittaisessa yhteisökokouksessa.

Aukioloajat:

Maanantai: 8.30 – 15.00

Tiistai: 8.30 – 13.30

Keskiviikko: 8.30 – 17.00

Torstai: 8.30 – 17.00

Perjantai: 8.30 – 17.00

Lauantai:  8.30 – 15.00

Sunnuntai: Suljettu

Päiväkeskuksen palvelut ovat kaikille avoimia, maksuttomia ja halutessasi voit asioida anonyymisti. Aamupalaa on tarjolla heti Illusian avautuessa aamuisin.

Illusian lauantainen puuroa & pöperöä -päivä on kesätauolla. (Syksyllä ohjlemistoon palaavassa puuroa ja pöperöä -päivässä Sininauhasäätiön vertaisohjaajat ja vapaaehtoiset työvalmennustiimin johdolla pitävät Illusiaa auki kaikille asiakkaille. Aamulla tarjolla on puuroa ja päivällä lounasta, joka valmistetaan yhdessä.)

Yhteystiedot:

Päiväkeskus Illusia

Mäkelänkatu 50 B 00510 Helsinki

Puh. 0406319475

Sonja Varonen

Projektipäällikkö

Puh. 040 179 1212