Lahjoita

Videosarja asumisen ja sosiaaliturvan sanastosta on nyt julkaistu

Videot löytyvät kurdin, swahilin, arabian, tigrinjan ja suomen kielillä
JAA

Sininauhasäätiössä viime syksynä julkaistu asumisen ja sosiaaliturvan pieni sanasto vasta Suomeen muuttaneelle on saanut rinnalleen nyt myös puhutut videot kurdin, swahilin (julkaistaan vko 3), arabian, tigrinjan ja suomen kielillä. Materiaalit löytyvät sekä tästä linkistä että Sininauhasäätiön Materiaalipankista.

Suomen asumiskäytänteitä voi olla vaikea hahmottaa silloin kun muuttaa Suomeen toisesta maasta, eikä vielä puhu kieltä. Vielä haastavampaa voi olla omaksua uuden maan käytänteitä, jos ihmisellä ei ole luku- ja kirjoitustaitoa.

Asumisen ja sosiaaliturvan pieni sanasto vasta Suomeen muuttaneelle -videosarja koostuu yhdeksästä videosta, joissa käsitellään mm. asumisen, vuokrasopimuksen, asumisen ongelmien sekä vuokran maksun ja asumisen etuuksien teemoja. Videoiden tarkoitus on tarjota vasta Suomeen muuttaneille ihmisille tietoa suomalaisen asumisen ja sosiaaliturvan termistöstä puhutussa muodossa.

Videot on työstetty asumisen ja sosiaaliturvan pienen sanaston pohjalta. Sanastosta on tehty kirjalliset versiot niin vasta Suomeen muuttaneille kuin tulkeillekin. Videot löytyvät Sininauhasäätiön YouTube-kanavalta. Jokaisen kielen materiaaleista on tehty oma soittolistansa.

 

Linkit soittolistoihin:

Suomi

Arabia

Kurdi Sorani

Swahili (julkaistaan viikolla kolme)

Tigrinja

 

Sanasto on tehty yhteistyössä Kelan, Diakin, Suomen Pakolaisavun, ELY-keskuksen, IOM:n, Helsingin kaupungin asumisneuvonnan, Tulkan sekä Lohjan ja Nurmijärven kaupunkien kanssa. Materiaali on tuotettu Euroopan unionin turvapaikka-, maahanmuutto- ja kotouttamisrahasto AMIF:n rahoituksella