Lahjoita

Vapaaehtoistyön voimaa varainhankinnassa

JAA

Sininauhasäätiö sai Helsinki-Vantaan lentokentällä toimivalta WDFG Helsinki Oy:lta ja Finnairilta valtavan lahjoituksen.

Voimassa olevien koronarajoituksien vuoksi julkisten tilojenkäyttöä ja aukioloa on rajoitettu. Tämä näkyy kodittomien elämässä.

Pienet mutta suuret elämän perusasiat eivät ole itsestäänselvyyksiä, kun asuu kadulla. Perustarpeiden tyydyttäminen on entistä hankalampaa nyt korona-aikana, kun palvelut ja tilat ovat rajoitetusti saavutettavissa. Tämä voi johtaa jopa siihen, etteivät kodittomat saa päivän aikana riittävästi vettä juodakseen.

Kiitos WDFG Helsinki Oy ja Finnair 7500 vesipullosta, pakasteaterioista ja karkeista! Nämä tulivat todella tarpeeseen!

Vapaaehtoistyöntekijöiden rooli myös lahjoitusten hankinnassa on merkittävä ja joskus onnekkaalla sattumallakin on paikkansa.

Sininauhasäätiön vapaaehtoistyöntekijät, toisen vuoden sosionomiopiskelija Marina Pavlovic Metropolian ammattikorkeakoulusta ja Tiina Salo, viimeisen vuoden sosionomiopiskelija Laurean Ammattikorkeakoulusta laittoivat Facebookin avustusryhmään ilmoituksen, jossa he kertoivat asunnottomien hädästä ja vetosivat ihmisiin avun saamiseksi. Tästä ryhmästä WDFG Helsinki Oy:n edustaja sattumalta huomasi ilmoituksen ja laittoi heti seuraavana päivänä pyörät pyörimään oman yrityksensä sisällä.

Yhdessä Sininauhasäätiön edustajan kanssa ja KS Locisticsin kuljetusavulla suuri vesipullomäärä saatiin kuljetettua avun tarvitsijoille. Kuljetusliike lähti hyväntekeväisyyteen heti innolla mukaan, kun kuulivat tällaisesta positiivisesta kuljetusongelmasta ja kodittomien hädästä. WDFG Helsinki Oy:n edustajan mukaan koko mukana ollut WDFG:n tiimi työskenteli hyvillä mielin tärkeän asian puolesta, vesipullot kerättiin yhteen, pakattiin siististi lavoille ja varmistettiin että vedet ja karkit olivat noutokunnossa pakattuna sovittuna päivänä.

Tässä kaikessa näkyy, miten hyvän kierre lähti kasvamaan. Yksi vapaaehtoinen laittoi tämän kierteen alulle, joka kasvoi lopulta vähintään rahallisesti 26000 euron arvoiseksi lahjoitukseksi. Yhdessä pystymme tekemään paljon hyvää!

Lisäksi meneillään on vielä Tiinan aikaansaamat kaksi vesipullokeräystä K-market Suutarilassa ja K-market Töyrynummella, jossa asiakkaat voivat ostaa haluamansa määrän vettä kodittomille.

Suurkiitokset myös muille tärkeille vapaaehtoisillemme, jotka ovat saaneet kokoon isoja määriä vesipulloja ja toimittaneet niitä nuorten tukipiste Nuoleen.

Kiitos ihan jokaiselle, joka on ollut osaltaan mukana auttamassa kodittomien hätää ja luomassa parempaa huomista. Jokaisen apu on todella merkityksellinen.