Lahjoita

Vapaaehtoisena Katu ei ole koti -kampanjassa

Somevapaaehtoinen Emmi Puolakka kertoo, minkälaista on toimia somevapaaehtoisena Katu ei ole koti -kampanjassa 3.–5.10. Kampanja pyörähtää käyntiin tulevana sunnuntaina. Tervetuloa mukaan!
JAA

Olen toiminut vapaaehtoisena Sininauhasäätiössä viime keväästä lähtien. Kesän aikana sain kutsun liittyä Katu ei ole koti -kampanjan suunnitteluun. Muistin kuulleeni kampanjasta joskus aikaisemminkin, mutten ollut itse osallistunut siihen. Konsepti kuulosti erittäin mielenkiintoiselta ja lupauduinkin auttamaan kampanjan tiimoilta.

Olin saanut alustavia kutsuja kampanjan suunnittelupalavereihin, en kuitenkaan töiden puolesta ehtinyt osallistumaan niihin. Se ei kuitenkaan haitannut, sillä sain silti osallistua ja auttaa kampanjan toteutuksessa. Ajasta tai rahasta huolimatta kaikki voivat omalla tavallaan osallistua kampanjaan.

Katu ei ole koti -kampanjan tavoitteena on kerätä varoja kodittomien nuorten auttamiseksi. Kampanja on säätiön vuoden suurin varainkeruutapahtuma, jolloin jokainen vapaaehtoinen pääsee osallistumaan omien mahdollisuuksiensa mukaan.

Osallistun Katu ei ole koti -kampanjan some-toteutuksen ja kirjotan blogia. Vaikka en ole päässyt mukaan viikoittaisiin suunnittelupalavereihin, minulla oli mahdollisuus osallistua kampanjan ennakkoiltaan, joka järjestettiin kaikille kiinnostuneille 23.9.2021 Clarion Hotel Aviapoliksessa, Vantaalla.

Saavuin paikan päälle julkisilla, matka bussilla hotellille sujui vaivattomasti. Astuessani sisään hotelliin säätiön henkilökuntaa oli jo vastassa oven suulla. Oloni oli heti tervetullut. Vapaaehtoisille ja muille suunnittelupalaveriin osallistuville, kuten henkilökunnalle ja puhujille, oli tarjolla maukkaita tarjoiltavia. Oli kiva haukata välipalaa töiden jälkeen ja vaihtaa muutama sana muiden tilaisuuteen osallistuvien kesken ennen virallisen osuuden alkua.

Tilaisuus alkoi esityksellä, jossa pääsimme kuulemaan, minkälaisiin tarkoitukseen säätiö ohjaa varoja. Lahjoitusvaroilla säätiön asiakkaille tarjotaan muun muassa talvitakkeja, kenkiä ja hygieniatarvikkeita. Saimme tavata myös säätiön asiakkaita, joiden asumista tuetaan harjoitteluasunnoilla. Oli mielenkiintoista kuulla asiakkaiden tarinoita, jotka konkretisoivat miten tärkeää tukea he ovat Sininauhasäätiöltä saaneet. Heille harjoitteluasunnot olivat olleet merkittävässä asemassa turvallisen arjen luomisessa.

Vaikka kampanja järjestetään positiivisella fiiliksellä ja hienolla yhteistyöllä, on silti totuus, että Suomessa on tällä hetkellä noin 800 nuorta, jolla ei ole kotia. On tärkeää järjestää kampanja, jossa viemme tietoa kodittomuudesta eteenpäin. Herättelemme ystäviämme ja tuttaviamme mukaan toimimaan ja auttamaan.

Jos joku on kiinnostunut kampanjaan osallistumisesta tai esimerkiksi lahjoittamisesta, lisätietoja kampanjasta voi käydä lukemassa Katu ei ole koti 2021 -artikkelista.

Kampanjan ennakkoiltaan oli kokoontunut ihmisiä eri kaupungeista, ja oli mahtavaa nähdä siellä vallitseva yhteishenki.

Kampanja alkaa 3.10.2021 ja tarjolla on monipuolista ohjelmaa. Säätiön kampanjapisteellä voi vierailla Narikkatorilla kampanjan aikana:

  • Sunnuntaina 3.10. olemme Narikkatorilla klo 12–16.
  • Maanantaina 4.10. olemme tavoitettavissa klo 10–18 samoilla tienoilla.
  • Tiistaina 5.10. meidät löytää 10–17 välisenä aikana Narikkatorilta.

Vapaaehtoisena olen päässyt olemaan yhteydessä upean Grandefinale bändin kanssa, joka esiintyy Narikkatorilla maanantaina 4.10.2021 klo 16.00.

On hienoa, että kampanjan aikana on erilaista toimintaa ja että yhdessä levitämme sanaa ihmisyydestä ja toivosta.

Tule mukaan!

Teksti: Emmi Puolakka, Some-vapaaehtoinen