Lahjoita
Stand Up -koomikko Jape Grönroos lavalla.

Toppatakki stand up - iloista joulumieltä ja hyviä tekoja!

Stand upin kärkikaarti tempaisee asunnottomien puolesta ja järjestää Bottalla hyväntekeväisyysillan, jonka tarkoituksena on kerätä talvista lahjoitusvaatetta tarvitseville.
JAA

Suomen stand upin kärki kokoontuu torstai-iltana Manalaan vetäisemään hyväntekeväisyystapahtuman, jonne lippuja ei osteta rahalla, vaan sisäänpääsymaksuna toimivat vaatelahjoitukset. Lahjoitetut talviasusteet jaetaan Sininauhasäätiön matalan kynnyksen päiväkeskusten ja yhteistyöverkostojen kautta tarvitseville.

Mistä idea sai alkunsa?

Jape Grönroos, pitkän linjan koomikko, näki Sininauhalla työskentelevän tuttunsa huhuilevan Facebookissa, josko kellään olisi lahjoittaa käytettyjä, ehjiä talvivaatteita. Talvi pakkasineen oli tullut kaupunkiin ja Sininauhan pääosin asunnoton ja mielenterveys- ja päihdetaustainen asiakaskunta kulki kylmissään. Lämpimät kengät, hanskat ja talvivaatteet olivat kortilla.

”Näin ilmoituksen ja tartuin heti puhelimeen. Ehdotin tempausta, jossa talvivaatteita kerättäisiin pääsylippuna stand up -iltaan.”

Loistava idea! Grönroos pisti hihat heilumaan.

”Olen 15 vuotta tehnyt stand uppia ja tunnen aika hyvin alalta porukkaa, niin esiintyjiä kuin ravintoloitsijoita. Tarvittiin muutama puhelinsoitto ja homma alkoi hahmottumaan”, Grönroos tiivistää.

”Laitoin ensin tekstiviestejä koomikoille, jotka asustelevat täällä etelässä. Vastaanotto oli myönteinen ja nekin koomikot, jotka eivät tuona päivänä ole maisemissa, pahoittelivat ja lupasivat jeesata asiaa jakamalla tapahtumaa omilla somekanavillaan.”

Pitkän linjan koomikko, Toppatakki -stand up -illan puuhamies Jape Grönroos pisti hihat heilumaan ja sai hyväntekeväisyysiltaan kovan esiintyjäkaartin koolle. Kuva: Ville Wallenius.

Kova kaarti koolla

Ja aikamoinen porukka saatiinkin koolle! Illan esiintyjinä nähdään mm. Heli Sutela, Krisse Salminen, Jape Grönroos, Pete Kosonen, Tommi Mujunen, Jussi Simola, Ali Jahangiri, Robert Pettersson ja Heikki Vilja.

Sitten piti löytää vielä sopiva paikka, joka antaisi tilansa pro bono -hengessä illan käyttöön.

”Olen tuottanut stand upia Manalassa jo vuodesta 2004, joten soitin sinne ja kysyin suoraan, että lähtisivätkö he mukaan tällaiseen hyväntekeväisyysiltaan. He suhtautuivat ajatukseen todella myönteisesti ja itse asiassa illan nimi, Toppatakki – stand up, muovautui Manalan toimitusjohtajan ehdotuksesta.”

Ilta rakentuu täysin vapaaehtoispohjalta ja kaikki työskentelevät korvauksetta, hyvän asian puolesta. Yleisön eteen astelee yhdeksän luunkovaa ammattikoomikkoa, joista jokaiselle on varattu noin kymmenen minuutin esitysaika.

”Eli luvassa on kunnon pläjäys Suomi-stand uppia yhdessä illassa. Ja enemmänkin olisi ollut tulijoita, mutta oli pakko säästää vähän ensi kertaakin varten, niin ilta ei veny ihan mahdottoman pitkäksi”, Grönroos kertoo.

Lippu lunastetaan talvikamppeilla

Hyväntekeväisyysiltaan ei osteta lippuja rahalla, vaan tulijat voivat lunastaa lippunsa hauskaan iltaan tuomalla lahjoituksena ehjiä ja siistejä talvikamppeita. Näin tuotetaan siis todellista joulumieltä: hyviä tekoja ja iloista tunnelmaa!

”Hienoa, että tämä onnistui. Siitä kiitos esiintyjille, Sininauhan Akille ja J-P:lle, Manalalle ja Manalan pitkän linjan äänimiehelle Vesa Ylöselle, joka myös tulee iltaan töihin vapaaehtoishengessä.”

Pääsylippujen vaihto tapahtuu Manalan edessä ennen illan alkua.

”Sininauhasäätiön porukka aloittaa vaatekeräyksen Manalan ovien läheisyydessä klo 17:00. Ja siitä alkaen lippuja voi tulla lunastamaan. Lippuja jaetaan niin kauan kuin niitä riittää.”

Toppatakki -stand up. Manalassa torstaina 21.12.2018 klo 19. Lippuja voi lunastaa (aikuisten koon) talvitarvikkeita vastaan klo 17 alkaen.

Illan esiintyjinä nähdään mm. Heli Sutela, Krisse Salminen, Jape Grönroos, Pete Kosonen, Tommi Mujunen, Jussi Simola, Ali Jahangiri, Robert Pettersson ja Heikki Vilja.

Lisätietoja: https://www.facebook.com/events/163953734192084/