Lahjoita
Kankaalle maalattu puu, jonka runko ja lehdet muodostuvat värikkäista kämmenten .

Tapaa vapaaehtoisemme, osa 3

JAA

Juttusarjassa Tapaa vapaaehtoisemme Sininauhasäätiön vapaaehtoiset kertovat, miksi vapaaehtoistyö kannattaa. Tervetuloa lukemaan, miksi vapaaehtoisemme tekevät vapaaehtoistyötä juuri Sininauhasäätiössä, miksi he nauttivat vapaaehtoistöistä ja mikä saa heidät palaamaan kerta toisensa jälkeen vapaaehtoistöiden pariin.

Tapaa vapaaehtoisemme, osa 3: Heljä

Heljä on tehnyt pitkään töitä ravintola- ja hotellialalla ympäri maailmaa, ja työssänsä saanut kuunnella ihmisten tarinoita vaikeiden asioiden ylitsepääsemisestä. Heljä työskenteli kirja-alalla 16 vuotta, jossa hän sai lukea satoja käsikirjoituksia ihmisten selviämistarinoista. Heljä työsti niistä kirjoja, jotka kehittivät ihmisen henkistä ja ruumiillista hyvinvointia, paranemista esimerkiksi riippuvuuksista ja traumoista sekä uuden suunnan elämässä löytämistä.  

Edelleenkin Heljä lukee paljon vapaa-ajallaan. Hän kuvailee olevansa eräänlainen keittiöpsykologi, joka mielellään auttaa muita ihmisiä. Tämä onkin innoittanut häntä vaihtamaan alaa: Heljä on opiskellut mielenterveys- ja päihdetyöntekijäksi Espoon Omniassa ja tällä hetkellä hän opiskelee lähihoitajaksi. Näistä opinnoista häneltä puuttuu enää harjoittelu. Sosiaali-alalla ihmiset saavat jatkuvasti päivittää tietotaitojaan, mikä on Heljästä todella mukavaa. 

Heljä naisten tuvalla

Vapaaehtoistyö Sininauhasäätiössä

Sininauhasäätiöstä Heljä kuuli opiskelujen aikana. Opintoihin kuului harjoittelu ja Heljä sai harjoittelupaikan Naisten tuvan yläkerrassa sijaitsevasta Vihreästä Keitaasta, jossa työskennellessään Heljä tutustui Sininauhasäätiön toimintaan ja työntekijöihin. Pian hän huomasi, että säätiölle etsittiin vapaaehtoisia ja ilmoittautui mukaan. Heljä on ollut mukana esimerkiksi Naisten päiväkeskuksen toiminnassa sekä Asunnottomien yöhön liittyvissä tapahtumissa.  

Järjestötyö on Heljälle lähellä sydäntä, sillä hän tottui jo lapsena muiden auttamiseen. Sotien jälkeen Heljän vanhemmat olivat mukana jälleenrakentamassa Lappia ja auttamassa huono-osaisia ihmisiä. Heljällä on myös omakohtaista kokemusta siitä, miten raskaasti elämä voi kohdella. Häntä itseään auttoi järjestöjen avun piiriin hakeutuminen, joten hän haluaakin nyt kantaa kortensa kekoon. Siksi hän erityisen mielellään opastaa ja rohkaisee Sininauhasäätiön ja Vihreän keitaan asiakkaita hakeutumaan heille kuuluvan avun piiriin.  

Sininauhasäätiön ja Vihreän keitaan hommiin Heljää kannusti myös järjestöjen hengellisyys oman hengellisen taustansa vuoksi. Heljän näkee luonnonuskontojen, kristinuskon ja muiden uskontojen sekä myös kaikkien vähemmistöjen olevan lopulta samaa perhettä. Vaikka edellä mainitut organisaatiot ovatkin taustaltaan kristillisiä, ovat ne kuitenkin avoimia kaikkien uskontokuntien jäsenille.  

Parasta vapaaehtoistyössä on muiden samanhenkisten ihmisten tapaaminen ja yhteistyön tekeminen heidän kanssaan. Heljän mukaan järjestöjen toimintaan hakeutuu paljon herkkiä ja hyväsydämisiä ihmisiä, joiden kanssa on mukava tehdä yhteistyötä. Kaikessa toiminnassa voi aistia ympäröivän rakkauden ja lempeyden. Vapaaehtoisten kannalta hienoa on myös jokavuotinen virkistyspäivä, esimerkiksi illallinen Clarion hotellissa oli erittäin mieluisa. 

Heljän terveiset uusia harrastuksia etsiville ja vapaaehtoistyöstä kiinnostuneille on, että jos tykkää olla ihmisten parissa ja sielullaan ja ruumiillaan auttaa, niin kyllä kannattaa antaa vapaaehtoistyölle mahdollisuus. 

Kiinnostuitko vapaaehtoistyöstä Sininauhasäätiössä? Ilmoittaudu vapaaehtoistyön rekisteriin! Vapaaehtoistoiminnan ohjaaja ottaa sinuun yhteyttä ja sopii kanssasi perehtymisajan.

Haluatko auttaa muulla tavoin? Valitse kuukausi- tai kertalahjoitus ja lahjoita.