Lahjoita
Kaksi naista puiston penkillä betonisella pihalla.

Tapaa vapaaehtoisemme, osa 1

JAA

Oletko ikinä miettinyt, mitä kaikkea vapaaehtoistyöhön Sininauhasäätiössä liittyy? Oletko pohtinut vapaaehtoistöiden aloittamista, mutta et ole varma, olisiko se sinun juttusi? Juttusarjassa Tapaa vapaaehtoisemme vapaaehtoistyötä Sininauhasäätiössä tekevät vastaavat vapaaehtoistoimintaan liittyviin kysymyksiin. Tervetuloa lukemaan, miksi vapaaehtoisemme tekevät vapaaehtoistyötä juuri Sininauhasäätiössä, miksi he nauttivat vapaaehtoistöistä ja mikä saa heidät palaamaan kerta toisensa jälkeen vapaaehtoistöiden pariin.

Ensimmäisenä tutustumme Riikkaan, joka on tullut asiakkaille tutuksi niin Mäkelänkadun päiväkeskus Illusiassa kuin naisten kynnyksettömässä päiväkeskuksessa Naisten tuvalla.

Tapaa vapaaehtoisemme, osa 1: Riikka

Sininauhasäätiön vapaaehtoiset Sajiphan ja Riikka naisten päiväkeskuksen, Naisten tuvan, pihalla.

Riikka tekee sosionomiopintoja Metropolian ammattikorkeakoulussa. Sininauhasäätiön hän löysi opintojensa kautta: hänen koulutukseensa kuuluu vapaaehtoistyön harjoittelu, jonka Riikka päätti suorittaa ennestään tutussa Sininauhasäätiössä. Sininauhan työ ja arvomaailma kiinnostavat Riikkaa, sillä hän haluaa suuntautua erityisesti aikuissosiaalityön sekä päihde– ja mielenterveystyön puolelle 

Riikka on ollut mukana erilaisissa vapaaehtoistyön toiminnoissa. Hän on osallistunut päiväkeskus Illusian kokkikerhoihin, vienyt Sininauhasäätiön asiakkaita harrastusaktiviteetteihin Toiminta torstain aikana ja osallistunut erinäisiin tapahtumiin.

Riikka kertoo, että varsinkin valmiiksi suunnitellut tapahtumat, kuten pihatalkoot tai retki keilahalliin, ovat todella helppoja ja kivoja tapoja olla mukana vapaaehtoistoiminnassa, ja ne innostavat tulemaan mukaan toisenkin kerran. Vapaaehtoistyö antaa hirmuisen hyvän olon ja on mukavaa, kun voi tutustua asiakkaisiin ja muihin vapaaehtoisiin”, kertoo Riikka 

Tällä hetkellä Riikka tekee opinnäytetyötään Naisten tuvalle. Hän haastattelee tuvan asiakkaita ja kartoittaa, kuinka Naisten tuvan toimintaa voisi kehittää entistä paremmaksi. Vapaaehtoistoiminnasta kiinnostuneille hän antaa seuraavanlaiset terveiset: rohkeasti mukaan. Pari tuntia kerran kuukaudessa on pieni määrä vapaaehtoisen elämässä, mutta autettavalle se pari tuntiakin voi olla todella merkityksellistä.

Kiinnostuitko vapaaehtoistyöstä Sininauhasäätiössä? Ilmoittaudu vapaaehtoistyön rekisteriin! Vapaaehtoistoiminnan ohjaaja ottaa sinuun yhteyttä ja sopii kanssasi perehtymisajan.

Haluatko auttaa muulla tavoin? Valitse kuukausi- tai kertalahjoitus ja lahjoita.