Lahjoita
Kävelykenkä

Sininauhasäätiön uusi yhteistyökumppani Montagne kannustaa ihmisiä kierrättämään

Eettisyys, ekologisuus ja sydämestä kumpuava inhimillinen tarve tehdä hyvää. Siinä arvoja, jotka yhdistävät Sininauhasäätiötä ja sen uutta yhteistyökumppania Montagnea.
JAA

”Idea Montagnesta syntyi jo kolme vuotta sitten, mutta vasta tänä keväänä tulimme markkinoille julkisesti. Montagne on kaveruksien luoma yritys, joka yhdistää muodin ja ympäristötietoisuuden uudella tavalla. Keskiössä on itse luomamme kenkämallisto ja siinä rinnalla aivan uudenlainen kierrätysjärjestelmä”, Montagnen perustaja Eemeli Perklén kertoo.

Yrityksen perustamisen taustalla kyti intohimo luoda kilpailukykyinen ja trendikäs ympäristö kenkien kierrätykselle. Yritys ottaa vastaan käytettyjä kenkiä, joista ehjät ja käyttökelpoiset lahjoitetaan hyväntekeväisyyteen. Sen sijaan rikkinäisistä, käyttökelvottomista kengistä yritys valmistaa kumimattoja myyntiin esimerkiksi jäähalleille ja kuntosaleille.

”Yhteistyökumppaneita miettiessämme lähdimme pohtimaan, ketkä tarvitsisivat kenkiä eniten. Selvää oli, että tarvetta olisi ainakin vähävaraisilla lapsilla, minkä johdosta toiseksi kumppaniksemme valikoitui Plan. Halusimme löytää myös kohteen, jolle voisi lahjoittaa aikuisten kokoja. Sininauhasäätiön nettisivujen yleisilme kosketti ja arvot kohtasivat, joten päätimme ehdottaa yhteistyökuviota”, Perklén avaa.

Sininauhasäätiöllä on tällä hetkellä yhteistyökumppaneinaan Montagnen lisäksi Vuokraturva ja Clarion, joka tarjoaa säännöllisesti tilojaan Sininauhasäätiön tapahtumiin.

”Yritysyhteistyö innostaa, sillä siinä saamme yhdessä luoda joustavan mallin, joka palvelee kumpaakin tahoa parhaiten. Ilman valmiita raameja pystymme kehittämään yhteistyötä mahdollisimman ketterästi”, Sininauhasäätiön vapaaehtoistoiminnan ja varainhankinnan päällikkö Soile Bar-Yosef toteaa.

Yhteistyön ajatuksena on, että Montagne ohjaa Sininauhasäätiölle käyttökelpoiset kengät ja Sininauhasäätiö puolestaan lahjoittaa Montagnelle rikkinäiset, käyttöön kelpaamattomat kengät, joita Sininauhasäätiö saa vaatelahjoituksien mukana. Käyttökelpoiset kengät lajitellaan vapaaehtoisten voimin Mäkelänkadun lajittelupisteellä, mistä kengät viedään sinne missä niitä tarvitsevat ihmiset ovat, eli esimerkiksi päiväkeskuksiin.

”Kovin pula on ehdottomasti lämpimistä talvikengistä ja hyväkuntoisista kävelykengistä”, Bar-Yosef kertoo.

Käyttämättömäksi jääneet kengät – niin ehjät kuin rikkinäisetkin – voi ja kannattaa siis jatkossa ohjata Montagnelle. Tällä hetkellä kenkien toimittaminen tapahtuu vielä lähettämällä kengät postitse, mutta jatkossa pandemiatilanteen rauhoituttua yritys järjestää pop-up-kiertueita ympäri Suomea, mikä madaltaa kynnystä kierrättää kenkiä.

Yrityksen nettisivuilta voi lukea lisää Montagnen arvoista, ajatusmaailmasta, visiosta ja käytännön ohjeista kenkien lähettämiseksi.

”Meille on kunnia-asia, että Montagne valitsi juuri meidät yhteistyökumppanikseen. Toivon vilpittömästi, että yritys saa menestystä. On iloinen asia, että Suomeen saadaan innovatiivisia, nuoria yrittäjiä”, Soile Bar-Yosef iloitsee.

Teksti:

Vilma Kivimäki

Sininauhasäätiön vapaaehtoinen