Lahjoita

Sininauhasäätiön päiväkeskustoiminta laajenee Vantaalle

Sininauhasäätiö käynnistää Vantaan Koivukylässä matalan kynnyksen päiväkeskustoiminnan asunnottomuutta kokeville, asunnottomuusuhan alla oleville sekä aktiivisesti päihteitä käyttäville ihmisille. Vantaan Illusia -päiväkeskuksen toiminta on anonyymiä, maksutonta ja suunnattu vantaalaisille ja Vantaan alueella eläville.
JAA

Sininauhasäätiön Vantaan Illusia -hanke on kolmivuotinen ja toimintaa tukee Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus STEA.

”Vantaalla on selkeä tarve juuri Illusia-päiväkeskuksen kaltaiselle, matalan kynnyksen toiminalle, jossa asiakkaita pyritään tukemaan mahdollisimman kokonaisvaltaisesti – tähän tarpeeseen pyrimme nyt vastaamaan”, sanoo Sonja Varonen, Sininauhasäätiön matalan kynnyksen toimintojen päällikkö.

Keskeisimpiä yhteistyökumppaneita toiminnan suunnitteluvaiheessa ovat olleet Vantaan kaupunki, Vailla Vakinaista Asuntoa ry, Tukihenkilötyöyhdistys ry sekä Tukikohta ry.

Tuki ja palvelut saman katon alle

Päiväkeskuksessa henkilökunta sekä muut toimintaan jalkautuvat tahot tarjoavat tukea monenlaisissa asioissa. Toiminnan keskiössä on asiakkaiden perustarpeiden turvaaminen sekä asumistilanteen edistyminen. Vantaan Illusiassa voi muun muassa käyttää wc:tä ja suihkua, pestä pyykkiä, levätä, saada ravintoa sekä lahjoitusvaatteita. Asiakkaiden käytössä on myös tietokone sekä puhelin.

Vantaan Illusia toimii yhdessä yhteiskumppaneiden kanssa kokonaisuudessa, jossa yhdistyvät matalan kynnyksen palvelut, vertais-, vapaaehtois- ja ryhmätoiminta, keskustelutuki sekä palveluohjaus.

”Yhteistyöllä pystymme tuomaan kohderyhmän tarvitsemia palveluja ja tukea saman katon alle sekä rakentamaan tehokkaammin erilaisia osallisuuden polkuja. Käynnistämme keskuksen lähinaapurustossa myös säännölliset ympäristökierrokset”, sanoo Varonen.

Vantaan Illusian toiminta käynnistyy keskiviikkona 20.4.2022 osoitteessa Rautkallionkatu 3, Vantaa. Päiväkeskus on auki maanantaista torstaihin kello 9–15 ja perjantaisin kello 9–14.

Sininauhasäätiöllä on Illusia-päiväkeskuksia ennestään Helsingissä ja Tuusulassa, ja vuonna 2021 niissä oli yhteensä 20 296 asiakaskäyntiä. Kävijöistä 93,5 prosenttia koki, että päiväkeskustoiminta on parantanut heidän elämänlaatuaan.

Lisätiedot:

Kehittämisjohtaja Leena Rusi, puh. 0407041105 leena.rusi@sininauhasaatio.fi

Matalan kynnyksen toimintojen päällikkö Sonja Varonen, puh. 0401791212 sonja.varonen@sininauhasaatio.fi

Vantaan Illusian tiimiesihenkilö Anni Salmela, puh. 0504062386 anni.salmela@sininauhasaatio.fi