Lahjoita
Kesäinen puisto, jonka toisella reunalla on rivissä messutelttoja ja rekanlavalla oleva sauna.

Sininauhasäätiön juhannussaunasta nautti lähes 150 asunnotonta

Koronapandemian aikana monella asunnottomuudesta ja päihdeongelmasta kärsivällä ei ole ollut mahdollisuutta edes peseytyä silloin, kun haluaisi. Siksi Sininauhasäätiö toi juhannusviikoksi Kinaporin puistoon saunarekan, jossa lähes 150 asunnotonta nautti juhannussaunasta ja puhtaudesta.
JAA

Sininauhasäätiön juhannussaunarekka lämpeni Helsingin Kinaporin puistossa maanantaista 15.6. aina juhannusaattoon 19.6. saakka. Sauna oli ensisijaisesti tarkoitettu asunnottomille, päihteidenkäyttäjille ja muille erityisen vaikeassa asemassa oleville ihmisille, joiden tilanne on koronapandemian aikana heikentynyt entisestään.

Monella ei ole ollut pandemian aikana mahdollisuutta tyydyttää edes perustarpeitaan, kuten peseytyä.

“Perustarpeiden täyttämisen lisäksi saunalla, ja etenekin juhannussaunalla, on meille suomalaisille tärkeä merkitys. Saunaan pääsy on osa kulttuurista osallisuutta ja tasa-arvoa”, toteaa Sininauhasäätiö-konsernin toimitusjohtaja Kimmo Karvonen.

Kaikkinensa kävijöitä oli noin 1200

Arkiviikon mittaisessa tapahtumassa oli saunan lisäksi myös muuta ohjelmaa, jonka tarkoituksena oli helpottaa vaikeassa asemassa elävien tilannetta. Yhteensä kävijöitä tapahtuman aikana kertyi noin 1200, joista moni kaipasi muun muassa ruokaa. Kuten eräs kävijä totesi:

”Ei ole moneen päivään tarvinnut olla nälkäinen.”

Makkaroita menikin tapahtumassa 1400 kappaletta, ja lettuja paistettiin reippaat 1200. Tapahtumaan osallistui myös King Kebab, joka tarjosi 700 pitsasliceä kävijöille. Jouko the street Barber leikkasi 36 kävijän hiukset, ja jalkahoitaja Johanna hoivasi 12 jalkaparia.

Lisäksi tapahtumassa esiintyivät artistit Jack’s Basket Room , Mikko Tähti, Allexia ja Suho.

Sininauhasäätiön työntekijöiden lisäksi järjestelyissä oli mukana monia vapaaehtoista, joista suurin osa osallistui useampana päivänä: vapaaehtoiset paistoivat lettuja ja makkaraa sekä muun muassa juttelivat kävijöiden kanssa.

”Yksin ei kukaan tällaista tapahtumaa järjestä, vaan kyllä kiitos kuuluu Sininauhasäätiön henkilöstölle, vapaaehtoisille, Joukolle, Johannalle, King Kebabille ja upeille artisteillemme, joiden taiteesta saimme nauttia. Kiitos”, tiivistää Kimmo Karvonen.