Lahjoita
Kesäinen puisto, jonka toisella reunalla on rivissä messutelttoja ja rekanlavalla oleva sauna.

Sininauhasäätiön juhannussaunassa asunnoton saa nauttia saunasta ja puhtaudesta – tervetuloa Kinaporinpuistoon 22.–24.6. klo 11–19

Koronapandemia on vaikeuttanut eniten niiden elämää, joiden tilanne oli jo ennestään haastava. Monella asunnottomuudesta ja päihdeongelmasta kärsivällä ei ole ollut mahdollisuutta edes peseytyä silloin, kun haluaisi.
JAA

Sininauhasäätiö tuo juhannusviikolla Kinaporin puistoon savusaunan, jossa kaikki saavat nauttia juhannussaunasta ja puhtaudesta. Toivotamme teidät tervetulleiksi tapahtumaan 22.–24.6. klo 11–19.

Kuluneen vuoden aikana Helsingin kaduilla on ollut enemmän likaisia, nälkäisiä ja väsyneitä ihmisiä kuin aiemmin.

”Korona aika on ollut erittäin haastavaa aikaa meille kaikille, mutta erityisesti heille, joilla menee muutoinkin heikosti. Julkisia tiloja on ollut suljettuna ja palveluiden saantia on rajoitettu. Tämä on ollut vaikeaa erityisesti asunnottomille sekä henkilöille, joilla on päihde tai mielenterveysongelmia”, sanoo Sininauhasäätiö-konsernin toimitusjohtaja Kimmo Karvonen.

Sininauhasäätiö tuo juhannusviikolla savusaunan kaupunkiin keskeiselle paikalle kaikkien kaupunkilaisten iloksi. Savusauna mahdollistaa hygieniasta huolehtimisen myös niille, jotka eivät ole päässeet pesulle pitkiin aikoihin. Saunan lisäksi tapahtumassa on tarjolla musiikkia, jalkahoitoja, hammashuoltoa ja ruokaa.

Enemmistö helsinkiläisistä pitää asunnottomuuden poistamista tärkeänä, mutta harvempi haluaa asunnottomille suunnattua asumisyksikköä naapuriinsa. Sininauhasäätiön ja Aula Researchin tekemän tutkimuksen mukaan 92 prosenttia helsinkiläisistä pitää tärkeänä, että kaupunki pyrkii poistamaan asunnottomuuden kokonaan.

”Asunnottomuutta pidetään ongelmana ja asunnon ajatellaan olevan oikeus. Tutkimukseen vastanneilla näytti olevan käsitys siitä, että asunnottomuuden ehkäisyllä ja poistamisella on myös taloudellisia vaikutuksia. Asunnottomuuden ratkaisulla on siten inhimillinen, mutta myös taloudellinen ulottuvuus”. toteaa Karvonen.

Juhannussaunatapahtuma toteutetaan jo toistamiseen. Edellisvuonna tapahtumassa oli noin 1200 kävijää, joista suuri osa kävi myös saunassa.

”Viime vuoden tilaisuus sai kävijöiltä paljon kiitosta. Koettiin hienona, että heitä, joilla ei ole samanlaisia mahdollisuuksia peseytymiseen, ruokailuun tai puhtaisiin vaatteisiin kuin valtaosalla, huomioitiin näin erityisellä ja perisuomalaisella tavalla”, Karvonen toteaa.

 

Tervetuloa juhannussaunaan

Aika: tiistai 22.6.–torstai 24.6. kello 11–19

Paikka: Kinaporin puisto

Ohjelmassa mm.

sauna lämpimänä joka päivä klo 1418

hiustenleikkuuta joka päivä klo 1316

ti 22.6. katuklinikka tekee pikatestejä (hiv, hepatiitti C, raskaus)

ti 22.6.–ke 23.6. jalkahoitoa klo 12–18

Tapahtumassa on mukana myös Helsingin kaupungin suunhoidon tiimi. Asunnottomille on tarjolla hodareita, pizzaa, makkaraa ja musiikkia. Open stage on avoinna kaikille esiintymisestä kiinnostuneille.

Lisätietoja:

Kimmo Karvonen, toimitusjohtaja, Sininauhasäätiö-konserni
kimmo.karvonen@sininauhasaatio.fi / 040 505 2158

Taru Nissinen, viestinnän asiantuntija, Sininauhasäätiö-konserni
taru.nissinen@sininauhasaatio.fi / 044 731 0159