Lahjoita
Villasukan päällä paperi, johon piirretty sydän ja kirjoitettu sana kiitos.

Reppuja, hygieniatarvikkeita ja villasukkia asunnottomille

Sininauhasäätiö lahjoittamat 300 reppua ja vapaaehtoisten kutomat yli 600 sukkaa jaetaan päiväkeskusten kautta asunnottomille.
JAA

Syksyllä Sininauhasäätiö huhuili somessa apua: autatteko meitä kutomaan sukkia? Ja meitähän autettiin! Vapaaehtoiset kutoivat reilusti yli 650 sukkaa asunnottomille – mahtava määrä! Sininauhasäätiö lahjoitti lisäksi asunnottomille jaettavaksi reppuja, joihin koottiin yhteistyökumppaneiden avulla pieni selviytymispaketti ulkona asuville. Sininauhasäätiön lahjoittamaan reppuun kootaan säätiön pipo ja heijastin, lahjoituksena saatuja hygieniatarvikkeita, taskulamppu, avaruushuopa ja lisäksi jaossa on vapaaehtoisten kutomia villasukkia. Reppusettejä ja villasukkia jaetaan päiväkeskustemme kautta.

Asunnottomien yön aamuna tarjoamme päiväkeskuksissamme myös runsasta aamupalaa. Liian moni kärsii aidosta nälästä ja puutteesta. Päiväkeskusten tarjoamat aamupalat saattavat olla päivän ainoa ateria.
Liian moni kärsii aidosta nälästä ja puutteesta. Päiväkeskusten tarjoamat aamupalat saattavat olla päivän ainoa ateria.

Se, että on seinät ja katto pään päällä, tulisi Suomessa olla ihmisen perusoikeus. Mutta kaikilla ei siihen ole nyky-Suomessakaan mahdollisuutta.
Me uskomme, että kaikki alkaa asunnosta: Jokaisella on oikeus kotiin, omalla ovellaan ja omalla nimellään. Erityisesti päihde- ja mielenterveyskuntoutujat sekä syviin taloudellisiin vaikeuksiin joutuneet ovat asumisen pudokkaita, joille ei ole sijaa yksityisillä asuntomarkkinoilla ja jotka eivät yleensä ole myöskään pääse kuntien asuntoihin.
Me uskomme, että kaikki alkaa asunnosta: Jokaisella on oikeus kotiin, omalla ovellaan ja omalla nimellään.

Sininauhasäätiö perustettiin vuonna 1957 tarjoamaan apua ja tukea asunnottomille. Kuudenkymmenen toimintavuotensa aikana Sininauhasäätiö on antanut tuhansille asunnottomille mahdollisuuden omaan asuntoon – erilaisista vaikeista päihde-, talous- ja mielenterveysongelmista tai mahdollisesta rikostaustasta huolimatta.

Villasukkakeräykseen osallistui ihmisiä joka puolelta Suomea. Oli hienoa huomata, kuinka paljon löytyy ihmisiä, jotka välittävät. Saimme jaettavaksi reilusti yli 650 villasukkaa! Paljon enemmän kuin uskalsimme toivoakaan. Näitä sukkia jaamme syksyn ja talven aikana tarvitseville.
Kiitos kaikille mukana olleille ja lahjoituksia tehneille tahoille – kiitos, kun välitätte!

Kiitos vapaaehtoiset villasukkien kutojat, Remosan Oy, Helsingin Viadia Ry., Kanniston leipomo, Wursti Oy ja aivan kaikki mukana olleet vapaaehtoiset!