Lahjoita
Kuusi kättä päällekkäin, valokuva.

REKRY: Projektityöntekijä maahanmuuttajatyöhön

JAA

HAEMME PROJEKTITYÖNTEKIJÄÄ MAAHANMUUTTAJATYÖHÖN

Tule työskentelemään osana Sininauhasäätiön nelihenkistä maahanmuuttajatyön tiimiä! Maahan muualta muuttaneiden asunnottomana olevien tukea ja asunnottomuuden ennaltaehkäisyä on kehitetty Sininauhasäätiössä viimeisen viiden vuoden ajan ja toimintaan kuuluu tällä hetkellä asumistaitovalmennusten järjestäminen vasta suomeen muuttaneille, yksilöllinen tuki asumisessa ja asunnon etsinnässä sekä paperittomien neuvonta ja tuki.

Projektityöntekijänä vastuualueesi olisi paperittomien neuvontaan ja tukeen liittyvät tehtävät. Työ on määräaikainen opintovapaan sijaisuus vuoden 2022 loppuun saakka. Jatko on mahdollinen, riippuen toiminnan rahoituksesta vuodelle 2023.

Työtä tehdään suureksi osaksi paperittomien tukipisteessä, jossa työskentelee lisäksesi kahden muun organisaation työntekijöitä. Tukipisteessä toimii lisäksi joukko motivoituneita vapaaehtoisia. Tukipisteen toimintaan kuuluu yksilöneuvonta ja psykososiaalinen tuki sekä erilainen ryhmätoiminta. Asiakasneuvontaa tehdään parityönä ja tukipisteen tiimillä on oma ryhmätyönohjaus kerran kuukaudessa.

Keskeiset työtehtävät:

  • Paperittomana pääkaupunkiseudulla elävien ihmisten neuvonta, palveluohjaus ja psykososiaalinen tuki
  • Asiakkaiden toimintakykyä vahvistavan toiminnan järjestäminen yhteistyössä muiden työntekijöiden ja vapaaehtoisten kanssa
  • Yleiseen kehittämistoimintaan osallistuminen

Tehtäviin kuuluu myös avustavia viestinnän tehtäviä ja jalkautuvan työn kehittämiseen osallistumista.

Mitä toivomme sinulta:

Etsimme ihmisläheistä tiimityöntekijää, jolla on sosiaali- tai terveysalan koulutusta ja/tai työkokemusta sekä vahva halu tehdä töitä heikossa asemassa olevien ihmisten oikeuksien turvaamiseksi. Toivomme mielenterveyden tukemiseen liittyvää osaamista ja katsomme maahanmuuttoasioiden tuntemuksen eduksi.

Ongelmanratkaisutaidot ja halu oppia uutta ovat eduksi työssä. Asiakkaiden tilanteet ja tarpeet ovat vaihtelevia ja neuvontatyöhön kuuluu selvittämistyötä ja konsultaatioavun hankkimista muilta toimijoilta. Työssä vaaditaan kykyä sopeutua muuttuviin tilanteisiin ja vaihteleviin työtehtäviin. Työssä menestymisen kannalta tärkeää ovat viestintätaidot ja kyky työskennellä osana erilaisia moniammatillisia verkostoja sekä yhteistyössä vapaaehtoisten kanssa.

Toivomme erityisesti hakijoita, joilla on arabian, somalin tai darin kielen taito suomen kielen taidon lisäksi. Englannin osaamisesta on hyötyä työssä.

Työ on pääosin päivätyötä, mutta satunnaiset iltatyöt kuuluvat työnkuvaan. Työskentelypisteet, paperittomien tukipiste ja Sininauhasäätön toimisto, sijaitsevat Hermannissa ja Vallilassa.

Mitä tarjoamme sinulle:

  • Monipuolisia ja vastuullisia työtehtäviä kehittyvässä toimintaympäristössä
  • Mahdollisuuden kehittää osaamistasi ja vaikuttaa oman työsi sisältöön
  • Hyvän työyhteisön tuen, jossa kaveria autetaan
  • Työmatkasetelit, lounasetuuden ja liikunta/kulttuurietuuden
  • Ryhmätyönohjauksen kaksi kertaa kuukaudessa, osana Sininauhasäätiön KOTA-toiminnan tiimiä sekä osana paperittomien tukipisteen työtiimiä

Tehtävässä sovelletaan yksityisen sosiaalipalvelualan työehtosopimusta. Palkkaluokka G23+kokemuksesta ja osaamisesta koostuvat lisät. Työsuhde on määräaikainen, kesto 31.12.2022 saakka. Rahoituksen varmistuessa jatko mahdollinen.

Heräsikö kiinnostuksesi?

Lisätietoa tehtävästä antaa projektipäällikkö Anna-Leena Myllylä. Hänet tavoittaa puhelinnumerosta 040 664 64 80 keskiviikkona 5.1. klo 13-16, tiistaina 11.1. klo 14-17 ja perjantaina 14.1. klo 9-11.

Viimeinen hakupäivä 18.1. Haastattelut aloitetaan jo haun aikana ja tehtävä täytetään sopivan henkilön löydyttyä! Sähköisen hakemuksen voit täyttää tästä

Toivomme sinun aloittavan helmikuun 2022 aikana tai sopimuksen mukaan.