Lahjoita
Opas kadun kansalle -vihko.

Opas kadun kansalle - kuvallinen palveluopas asunnottomien palveluihin

Sininauhasäätiön kokoama, kuvallinen palveluopas Opas kadunkansalle kokoaa kolmannen sektorin tarjoamat, asunnottomille suunnatut, kaikille avoimet palvelut yksien kansien väliin.
JAA

Ota opasvihko käyttöösi

Opas kadun kansalle on jaossa asunnottomille matalan kynnyksen palveluja tarjoavissa pisteissä, muun muassa päiväkeskuksissa. Mikäli haluat tilata oppaan itsellesi tai toimipisteeseesi jakoon, ota yhteyttä Sininauhasäätiön maahanmuuttajatyöhön. Voit ladata vanhemman version oppaasta sähköisessä muodossa käyttöösi tästä: Opas kadunkansalle 2017

Kaikille avoimet palvelut kuvallisena oppaana

Sininauhasäätiön kokoama, kuvallinen palveluopas Opas kadun kansalle kokoaa kolmannen sektorin tarjoamat, asunnottomille suunnatut, kaikille avoimet palvelut yksien kansien väliin. Oppaan tarkoitus on auttaa ja ohjata asunnottomia avun piiriin.

Pääkaupunkiseudulla on lukuisia eri toimijoita, jotka auttavat asunnottomia ja tuottavat heille suunnattuja palveluja. Tieto palveluista on kuitenkin ollut hajanaista ja asunnottomien on täytynyt itse aktiivisesti etsiä sijainteja ja aukioloaikoja. Varsinkin kaikkein heikomassa asemassa olevat maahanmuuttajat eivät löydä avoimia palveluita.

Tarve kuvalliselle palveluoppaalle on ollut suuri

Opas on jokaisen ymmärrettävissä eikä vaadi suomen kielen luku- tai kirjoitustaitoa, sillä se on kuvallinen. Tavoitteena on välittää mahdollisimman selkeästi tietoa matalan kynnyksen palveluista, jotka on ihan kaikille avoimia. Yhdestä oppaasta on löydettävissä eri paikat, joissa tukea ja palveluita on saatavilla.

Helsingin palvelut kokoavan palveluopas nyt tilattavissa

Helsingin palvelut kokoavan palveluoppaan ensiversio on ollut koekäytössä ja nyt painosta on uunituoreena tullut taskukokoinen printtiversio. Oppaan tekstit ovat suomeksi, englanniksi, venäjäksi, dariksi, arabiaksi, bulgariaksi ja somaliaksi. Seuraavaksi kootaan yhteen myös Espoon ja Vantaan matalan kynnyksen toimijoiden tiedot.

Painettua versiota on jaossa kaikissa niissä palveluissa, jotka mainitaan oppaassa. Voit ladata vanhemman pdf-version oppaasta tästä: opaskadunkansalle.

Oppaan tilaukset:anna-leena.myllyla@sininauhasaatio.fi

Oppaan on kuvittanut Emilia Musturi.

Lisätietoja:

Anna-Leena Myllylä

projektipäällikkö, maahanmuuttajatyön hankkeet

anna-leena.myllyla@sininauhasaatio.fi