Lahjoita
Hopeinen avaimenmuotoinen kaulakoru kämmenellä.

Onni - Sininauhasäätiön oma korusarja

JAA

Korumuotoilija Saara Ruskola nostaa ihan tavallisen näköisen pahvilaatikon Sininauhasäätiön toimiston keittiön kahvipöydälle. Pahvilaatikko ei kuitenkaan ole vain mikä tahansa pahvilaatikko, sillä sen sisältä löytyy Onni.

Sininauhasäätiön oman korusarjan, Onnin, tarina alkoi sosiaalisesta mediasta; Sininauhasäätiön varainhankintakoordinaattori Soile Bar-Yosef laittoi pyynnön korusuunnitteluprojektista Facebook-ryhmään nimeltä Naisyrittäjät ja Saara bongasi postauksen. Soilelta projektin tarkemmat tiedot saatuaan Saara innostui suunnittelemaan korusarjan hyvän asian puolesta.

-Mä sain suunnittelussa aika vapaat kädet; Soile ehdotti avainta ja sydäntä koruiksi ja innostuin niistä itsekin. Lopulta syntyi Onni-korusarja, johon kuuluu avaimen muotoinen kaulakoru ja sydämen muotoiset korvakorut, paljastaa Saara.

 

Korusarjan avain symboloi Sininauhasäätiön perustehtävää. Korvakorujen sydän on peräisin avaimen keskelle leikatusta sydämenmuotoisesta aukosta.

Korusarjan avain symboloi Sininauhasäätiön perustehtävää tarjota koteja ja tukea yhteiskunnassamme heikommassa asemassa oleville. Sydämenmuotoiset korvakorut symboloivat Sininauhasäätiön arvomaailmaa; mielestämme jokaisella ihmisellä on ainutlaatuinen ja arvokas elämä, eikä ketään saa syrjäyttää pois yhteiskunnastamme. Yhdessä nämä korut muodostavat korusarjan nimeltä Onni.

-Oma koti on monelle itsestäänselvyys eikä välttämättä tule edes ajatelleeksi, kuinka Helsingissäkin on todella monta asunnotonta. Oma asunto on yksi elämän peruspilareita, pohtii Saara Onni-korusarjan merkitystä.

Sininauhasäätiön korusarjan jokaisesta myydystä tuotteesta lahjoitetaan 40 % Sininauhasäätiön varainhankintaan, joka käytetään asunnottomuustyöhön. Ostamalla Onni-koruja pystyt siis jakamaan onnea eteenpäin, sitä tarvitseville.

Korumuotoilija Saara Ruskola

Korusarja on metalliartesaaniksi ja korumuotoilijaksi valmistuneen Saaran ensimmäinen suurempi yhteistyö. Aikaisemmin hän on tehnyt omaa korumallistoa, mutta ei mitään näin isoa. Kauniin suunnittelun lisäksi Saara on itse tehnyt jokaisen sarjan korun. Hän käyttää Onni-korusarjassa laserleikkuria.

-Se olisi aika tylsää vain suunnitella koruja ja nautinkin itse myös korujen tekemisestä. Tilanteesta riippuen korumuotoilija saattaa ulkoistaa joitakin työvaiheita varsinkin isompienin erien kanssa, mutta mulla onneksi sattui olemaan tuo laserleikkuri, niin pääsin itse tekemään Onni-korusarjan alusta loppuun, kertoo Saara.

Onni-korusarja on myynnissä Saaran verkkosivuilla. Onni on esimerkiksi loistava joululahja ihmiselle, joka haluaa puolustaa haavoittuvassa asemassa olevia!

Onni -kaulakoru 25€

Avainosa on kooltaan n. 7,9 x 3,7 cm ja 3 mm paksua akryylia, ketju nikkelitöntä hopeoitua metallia  80 cm.

Onni -korvakorut 30€

Onni-korvakorujen rengasosa on kirurginterästä ja halkaisijaltaan n. 2,5 cm. Sydänosa on peräisin Onni-kaulakorusta.

Korut ovat saatavissa seuraavissa väreissä: läpikuultava punainen, läpikuultava pronssi ja peilipintainen hopea.

www.saararuskola.com