Lahjoita

Nuorten kohtaamis- ja tukipiste SuperNuoli palkittiin vuoden vaikuttavimpana Arvo-tekona

Sininauhasäätiön ja Diakonissalaitoksen luotsaama nuorten tukipiste ja tilapäismajoitus SuperNuoli valittiin vuoden 2021 Arvo-teoksi.
JAA

Vuoden vaikuttavin Arvo-teko -tunnustuksella Yhteiskunnallisten yritysten liitto Arvo ry haluaa nostaa esiin yrityksiä ja yhteisöjä, joiden toiminnassa innovatiivisuus ja vaikuttavuus yhdistyvät yhteiskunnan, ihmisten tai ympäristön hyväksi.

Voittajan valitsee raati, jolla on laajaa yhteiskunnallista sekä yhteiskunnallisen yritystoiminnan ja vaikuttavuuden asiantuntijuutta sekä merkittävää näkemystä aikamme haasteista ja mahdollisuuksista. Tällä kertaa raadissa toimivat Helsingin apulaispormestari  Nasima Razmyar, SUL:n puheenjohtaja Sami Itani ja Sharetriben Juho Makkonen.

Tänä vuonna haluttiin palkita yritys, yhteisö, julkinen toimija tai yksityinen innovaatio, joka on erityisen hyvin onnistunut tuottamaan positiivisia vaikutuksia ihmisten elämään vuonna 2021.

Apu suunnattiin heille, joiden elämää koronapandemia oli jo ennestään merkittävästi vaikeuttanut.

Vuoden vaikuttavimmaksi Arvo-teoksi palkittiin nuorten tukipiste ja tilapäismajoitus SuperNuoli, jonka taustalla ovat STEA:n rahoittama Sininauhasäätiön ja VVA ry:n yhteishanke Nuoli ja Diakonissalaitos.

SuperNuoli vakuutti tuomariston seuraavilla seikoilla: Kyseessä on konkreettinen, vuoden 2021 aikana alkanut ja koko vaikutuksensa tuottanut projekti, jossa kaksi perinteistä toimijaa yhdisti voimansa, huomioi pandemian negatiiviset vaikutukset jo muutenkin hankalassa tilanteessa oleville kodittomille nuorille ja innovoi konseptin, jolla heitä voitiin välittömästi auttaa.

– Olimme tuomaristossa järkyttyneitä, kun kuulimme, kuinka suuri ongelma nuorten kodittomuus on, kertoo Juho Makkonen.

– Tuntui tärkeältä, että apu suunnattiin heille, joiden elämää koronapandemia oli jo ennestään merkittävästi vaikeuttanut.

Tuomaristoon teki vaikutuksen myös se, että projektin lähestymistapa oli analyyttinen, ja kaikkia mahdollisia vaikutuksia mitattiin tarkasti, jolloin tuloksia voidaan käyttää edelleen tulevien projektien hyödyksi. SuperNuolella oli selkeitä, konkreettisia positiivisia vaikutuksia ihmisten elämään.

Lisätietoja
Sininauhasäätiön Nuoli-hankkeen projektipäällikkö Päivi Malmivaara, paivi.malmivaara@sininauhasaatio.fi, 044 763 0949

Sininauhasäätiö ja Diakonissalaitos avaavat tilapäismajoituksen asunnottomille nuorille – “Haluamme auttaa nuoria pahimman koronapandemian yli”

Sisälle nukkumaan – monet asunnottomat kärsivät univajeesta