Lahjoita

Kevään “Opas kadun kansalle” on saapunut!

Oppaassa esitellään pääkaupunkiseudun palveluita asunnottomille ja paperittomille.
JAA

Pääkaupunkiseudulla on lukuisia asunnottomia auttavia kolmannen sektorin toimijoita ja tieto palveluista on hajanaista. Sininauhasäätiön maahanmuuttajatyön kokoama kuvallinen palveluopas kokoaa Helsingin, Espoon ja Vantaan tiedot yhteen helposti lähestyttävällä tavalla. Juuri julkaistun oppaan tiedot on kerätty helmikuun 2020 aikana.

Toimijoiden tarjoamat palvelut on oppaassa esitetty ikonien avulla. Oppaan alusta löytyy myös sanasto, mikä on käännetty muun muassa ranskaksi, venäjäksi ja arabiaksi. Oppaan tarkoitus on ohjata asunnottomia ja paperittomia tarjolla olevan avun piiriin, mahdollisesta kielimuurista huolimatta.

Opas kadun kansalle on jaossa asunnottomille matalan kynnyksen palveluja tarjoavissa pisteissä, muun muassa päiväkeskuksissa. Oppaan tiedustelut anna-leena.myllyla@sininauhasaatio.fi.  Oppaasta on myös julkaistu tulostettava PDF, jonka voit ladata tästä.

“Opas kadun kansalle” pääkaupunkiseudun ulkopuolelle?

Sininauhasäätiö vastaa tällä hetkellä vain pääkaupunkiseudun palveluiden keräämisestä oppaaksi. Kauttamme muut toimijat voivat saada käyttöönsä Opas kadun kansalle -oppaan taittopohjan, palveluita kuvaavat ikonit sekä käännökset oman alueensa oppaan kokoamista varten. Materiaalien tiedustelut emilia.musturi@sininauhasaatio.fi