Lahjoita
Asuton tyttö kadulla kääriytyneenä takkiinsa.

Katu ei ole koti -kampanja keräsi yhteen vapaaehtoisia – entinen asunnoton laittoi hyvän kiertämään 10 000 eurolla

Sininauhasäätiön Katu ei ole koti -kampanja ylitti tavoitteensa. Kampanjalla kerättiin varoja Suomen kodittomien nuorten hyväksi. Kampanjaan lahjoitti myös vuoden 2020 nuori yrittäjä Douglas Castro, joka on itsekin ollut asunnoton.
JAA

”Ilman kokemaani asunnottomuutta en olisi menestynyt yrittäjä”, kertoo Katu ei ole koti -kampanjan suurin yksittäinen lahjoittaja, chileläistaustainen Douglas Castro. Kampanjan alkuperäinen tavoitesumma 50 000 euroa täyttyi maanantai-iltapäivänä hieman ennen kolmea, kun Douglas lahjoitti 10 000 euroa asunnottomille nuorille.

Katu ei ole koti -kampanjassa kerättiin varoja asunnottomille nuorille 55 tunnin ajan 3.–5.10. Kampanjan viimeisenä päivänä koossa oli yli 70 000 euroa.

Kampanjan tuotoilla hankitaan päivittäin jaettavia selviytymispakkauksia, jotka sisältävät hygieniatarvikkeita, alusvaatteita, toppatakkeja ja lämpimiä talvikenkiä. Lisäksi varoilla tuetaan nuoria päihteettömään elämään.

Katu ei ole koti -kampanjan keräystapa perustuu vapaaehtoisten voimaan sekä yhteistyöyritysten lahjoitussummien tuplaamiseen. Jokaisella kampanjan vapaaehtoisella oli oma kampanjasivu, jonka kautta he keräsivät lahjoituksia.

”Tämä on aina yhtä liikuttavaa, miten ihmiset välittävät ja mitä voidaan saada aikaan, kun kaikki puhaltava yhteen hiileen”, kampanjapäällikkö Soile Bar-Yosef kommentoi.

”Tämä lahjoittajien määrä, lähes 1700 ihmistä, on niin uskomatonta.”

Lahjoittajien määrä tuplaantui viime vuodesta. Lahjoituksia tehtiin niin isoilla kuin pienillä summilla aina eurosta 10 000 euroon.

Päivien aikana mukana oli vapaaehtoisia, jotka antoivat tärkeän panoksensa esimerkiksi soittamalla lahjoituspuheluita. Opiskelijat ja vapaaehtoiset tapasivat ohikulkijoita Kampin Narinkkatorilla, missä tavoitteen karttumista saattoi seurata reaaliaikaisesti isolta screenilta. Narikkatorilla soitti keikan myös bändi nimeltä Grandefinale.

Mukana kampanjassa olivat McDonald’s-yrittäjä Tomi Hurme, Vuokraturva ja Abloy, jotka tuplasivat osan lahjoituksista.

Hienon tukensa kampanjalle antoivat myös julkisuuden henkilöt, jotka keräsivät omien kamppanjasivujensa kautta.

Kampanjasivustolle on mahdollista tehdä lahjoituksia vielä viikko kampanjan jälkeen.

 

Lisätiedot

Soile Bar-Yosef, vapaaehtoistoiminnan ja varainhankinnan päällikkö. soile.bar-yosef@sininauhasaatio.fi, 040 637 2900