Lahjoita

Kansainvälisellä yhteistyöllä nuorten asunnottomuutta vastaan

Euroopan unionin Erasmus+ Job Shadowing -ohjelma on myöntänyt rahoituksen Sininauhasäätiölle ja portugalilaiselle asunnottomuusjärjestö Crescerille.
JAA

Erasmus+ on Euroopan unionin ohjelma, joka tarjoaa organisaatioille mahdollisuuden yhteistyöhön kansainvälisten kumppaneiden kanssa.  Ohjelman painopisteitä ovat muun muassa osallisuuden ja moninaisuuden edistäminen sekä aktiivinen kansalaisuus.

Building the better future for homeless youngsters -hankkeessa Sininauhasäätiö ja Crescer kehittävät yhdessä uusia toimintamalleja nuorten asunnottomuuden ehkäisemiseksi.  Osa hanketta ovat marraskuussa Portugaliin ja tammikuussa 2023 Suomeen suuntautuvat opintomatkat. Tavoitteena on oppia toisen järjestön toimintatavoista asunnottomien nuorten parissa, tuoda hyviä käytänteitä omaan työhön sekä uuden kehittäminen. Kahden kumppanin välisessä hankkeessa molemmat osapuolet pääsevät näkemään ja oppimaan aidosti toistensa toimintatavoista molempien toimintaympäristöissä.

Hankkeen etenemistä voit seurata Sininauhasäätiön sosiaalisessa mediassa loppuvuoden ajan. Hankkeen tuloksista järjestetään asiantuntijaseminaari Helsingissä tammikuussa 2023.

Tutustu Crescerin toimintaan: https://crescer.org/en/

Lue lisää Sininauhasäätiön Erasmus+ -hankkeista täältä.

Lisätietoa Erasmus+ -ohjelmasta: www.oph.fi/erasmusplus