Lahjoita
Kuvassa Annika Lappalainen, Vesa Lundberg, Sanna Tenkanen ja Niko Hill

Kännykät kiertoon -keräyksellä kymmenittäin puhelimia asiakkaillemme

JAA

Puppa ry ja Sininauha oy järjestivät yhdessä helmi-maaliskuussa Kännykät kiertoon -keräyksen, jossa oli mahdollista tuoda käytetty kännykkä edelleen lahjoitettavaksi asunnottomille. Keräyksen jälkeen puhelimet tyhjennettiin, putsattiin ja varustettiin tarvittaessa latureilla ja uusilla muistikorteilla kulttuuri- ja sosiaalialan yhdistyksen Puppa ry:n sekä paikallisesta hyväntekeväisyydestään tunnetun Karma ry:n toimesta. Hankkeeseen lähti mukaan myös keravalainen yritys Kirjausketju lahjoittamalla prepaid-kortteja puhelinten kanssa jaettavaksi.

Puhelimia kerättiin Keravalla kolmessa toimipisteessä: Keravan kirjastolla, Puppa ry:n toimistolla ja Sininauha Oy:n Vuorelan asumisyksikössä. Keräyksestä ilmoitettiin pääasiassa sosiaalisen median kanavissa, joissa keräys sai paljon kehuja ja keräys nähtiin tärkeänä toimintana. ”Puhelinkeräyksestä tuli paljon positiivista palautetta ja moni pahoitteli, ettei ollut vanhaa puhelinta, jonka olisi voinut lahjoittaa keräykseen. — Lahjoitusinnosta kertoo myös se, että keräysajan loputtuakin muutama toi minulle puhelimia kotiini asti”, kertoo Puppa ry:n yhdistysaktivisti Sanna Tenkanen.

Puhelimia kertyi jaettavaksi noin 60 kappaletta. Lisäksi lahjoitettiin 2 tablettitietokonetta ja lukuisia ylimääräisiä puhelimien suojakuoria. Puhelimet, laturit ja prepaid-kortit luovutettiin 13.4.2021 edelleen jaettaviksi asunnottomille ja asunnottomina olleille henkilöille Sininauha Oy:n tuottaman Keravan ensisuojan ja asumispalveluyksikön kautta.

”Näillä puhelimilla on iso merkitys asiakkaidemme elämään. Tämän hankkeen kautta pystymme edistämään monen ihmisen mahdollisuuksia hoitaa omia asioitaan ja asioimaan palveluissa. Erityisen iloiseksi tekee se, kuinka moni keravalainen on halunnut osallistua hankkeeseen esimerkiksi lahjoittamalla puhelimia.” iloitsee Sininauha oy:n yksikönpäällikkö Annika Lappalainen.

Kuvassa Annika Lappalainen, Vesa Lundberg, Sanna Tenkanen ja Niko Hill.