Lahjoita
Asuminen puheeksi -opas avattuna pöydälle ja Asuminen puheeksi -sarjakuvakirja aseteltuna toisen sivun päälle.

Asuminen puheeksi sarjakuvan ja oppaan avulla

Asuminen puheeksi -hankkeen opasmateriaalit ovat nyt ladattavissa verkkosivuiltamme.
JAA

Sininauhasäätiön PopUp-asumisneuvontahanke on kolmen toimintavuotensa aikana kehittänyt asumisneuvontaan pop up -muotoista kurssitoimintaa. Hankkeen menetelmät ja oivallukset on nyt laitettu kansien väliin kahden kirjasen muodossa. Asuminen puheeksi -sarjakuva ja ohjaajan opas muodostavat käytännöllisen parin asumisneuvonta- ja asunnottomuustyöhön. Sarjakuvakirja on tarkoitettu asiakaskunnalle ja sen tarinoissa on aitoja kokemuksia ja kosketuspintaa. Sarjakuvien välissä on pieniä infopaketteja arjen eri osa-alueisiin, kuten vaikkapa laskujen maksuun tai esimerkiksi asuntonäyttötilanteisiin liittyen. Sarjakuvan rinnalla kulkeva ohjaajan opas tarjoaa puolestaan ohjaajille luontevia menetelmiä asumisen teemoihin tarttumiseen.

PopUp-hankkeen Vesku kertoo Asuminen puheeksi -sarjakuvasta oheisella videolla:

Ohjaajan opas kulkee kronologoisesti sarjakuvan rinnalla tarjoten menetelmiä keskusteluun ja ohjaukseen. Kirjaparina ne toimivat sekä erikseen että yhdessä.  Opas- ja sarjakuvakirja rakentaa kuvatarinoiden, infosivujen ja ohjaajan opastekstien myötä laadukkaan kokonaisuuden yhteisen keskustelun, palveluohjauksen ja neuvonnan tueksi.

Oppaan sarjakuvaa voi selata tästä:

Opasta jaetaan PopUp-hankkeen verkostojen kautta ja nyt opasta voi ladata myös verkkosivuiltamme: https://www.sininauhasaatio.fi/toimintamme/asumisen-tuki-ja-neuvonta/pop-up-asumisneuvontakioski/

Sarjakuvakirjan tarinat on piirretty Sininauhasäätiön kynnyksettömän päiväkeskuksen asiakkaita haastattelemalla. Kuvituksen on tehnyt PopUpin hanketyössä sarjakuvataiteilija Emilia Musturi. PopUp-hankkeen työtä on tukenut STEA.