Lahjoita
Taiteilija Jenni Kangas teostensa äärellä

Aina on toivoa -taidenäyttely Sininauhasäätiön hyväksi

Taiteilija Jenni Kangas uskoo taiteen parantavaan voimaan, ja haluaa yhdistää taiteen tekemisen ja auttamisen.
JAA

Aina on toivoa -näyttelyn avajaiset järjestettiin tiistaina 1.6. Galleria Albert IX:ssä. Taidemaalari Jenni Kankaan näyttelyn tuotot lahjoitetaan Sininauhasäätiön toiminnan hyväksi.  

Taiteilija kertoo taiteen ja hyväntekeväisyyden kulkeneen mukanaan aina lapsesta asti. Hän opiskelee sosiaalialaa ja käy läpi ratkaisukeskeistä taideterapiakoulutusta.  

Kangas uskoo taiteella auttamiseen ja taiteen parantavaan voimaan, ja mietti tapoja yhdistää auttamistyön sekä taiteen. Näin syntyi taidenäyttely Sininauhasäätiön hyväksi. Kangas kertoo mielenterveyden olevan itselleen tärkeä teema.  

Nimi näyttelylle tuli Sininauhasäätiön sosiaalisen median seuraajilta. Järjestimme somessa kilpailun, johon Sininauhasäätiön seuraajat saattoivat osallistua ehdottamalla nimeä Kankaan näyttelylle.  

Nimi “Aina on toivoa” tuntui taiteilijasta vahvasti omalta.  “Niin kauan kuin hengittää, on toivoa”, hän sanoo.

Kankaan taiteenteko on empaattista. Hän kertoo teostensa kumpuavan tarinoista, joita on kuullut toisilta ihmisiltä. “Monet taiteilijat tuovat taiteessaan omat tunteensa esiin, minä taas tuon taiteen kautta esiin mitä muut tuntevat”. Tarinoita hän kuulee eri puolilta, eikä osaa aina sanoa, mistä mikäkin teos on syntynyt.  

“Toivon näyttelyn luovan toivoa ja uskallusta luottaa omaan itseen ja omiin kykyihin. Olemme itse itsemme pahin este”, Kangas sanoo. 

Näyttely on avoinna Galleria Albert IX:ssä, osoitteessa Albertinkatu 9 sunnuntaihin 6.6. asti klo 11-17. Sisäänpääsy on ilmainen.